COVID-19 - Az egészség nem luxus. A hatósági előírások maradéktalan betartása mellett mindent megteszünk azért, hogy ön biztonságos körülmények között tudja igénybe venni a DS STORE Budapest szolgáltatásait. Kattintson a további információkért!

Kapcsolatfelvétel

CITROËN DS

AZ ÉLŐ LEGENDA

ÉS A CITROËN MEGALKOTTA A DS-T…

1955-ben a Citroën mérnökei életre hívtak egy jövőbe látó mesterművet: ez volt a CITROËN DS 19

Pierre Boulanger 1938-ban indította el a VGD kódnevű projektet azzal a céllal, hogy egy olyan modellt alkossanak, amely méltó utódja lehet a nagy sikerű Traction Avant-nak. A kitartó munka végül 17 évvel később hozta meg a gyümölcsét, 1955 októberében ugyanis bemutatkozott a DS 19, melynek tervezésében és fejlesztésében három kiváló szakember vett részt:
- André Lefèbvre repüléstechnikai mérnök,
- Paul Magès autodidakta mérnök, a hidraulikus lengéscsillapítás atyja
- Flaminio Bertoni olasz stylist, szobrász és festőművész, aki csapatával megalkotta a DS forradalmi és elegáns karosszériáját

CITROËN DS 19, 21 ÉS 23: tömény csúcstechnológia

Az eredeti modell bevezetését követően az 50-es években több különböző verziója is megjelent a DS 19-nek. Ezek közül az ID 19 elnevezésű kivitel volt az első 1956-ban, amelyet a break kivitelek majd a DS 19 Prestige követtek 1958-ban.

A DS 19 óriási nemzetközi sikert aratott. Az avantgárd és a francia elegancia szimbólumának kikiáltott modellt világszerte értékesítették.

… ÉS MEGSZÜLETIK A DS, MINT ÖNÁLLÓ MÁRKA

A DS márka létrehozása magától értetődik.

A DS autómárka az innováció, a kiváló minőség és a francia avantgárd különleges ötvözetét képviselő legendás előd, a Citroën DS 19 örökségére épít.

DS, SPIRIT OF AVANT-GARDE

A 2015-ös Genfi Autószalonon, az eredeti DS modell születésének 60. évfordulóját ünnepelve mutatta be a DS márka vadonatúj logóját és szlogenját: 'DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE'. Ekkor leplezték le az új DS 5-ös modellt is, amely megkapta a DS 'szárnyas' hűtőrácsot. A DS autómárka ezzel teljesen önállóvá vált és elkülönült a Citroën-től.

Az 1955-ös Citroën DS örökösei, napjaink DS modelljei az egyedi stílust, a modern technológiát, a kényelmet, a dinamizmust, a kiváló anyagokat és a kifinomultságot egyesítik magukban. 

A Citroën DS3 és a Citroën DS3 Cabrio megújul és DS 3, valamint DS 3 Cabrio néven él tovább

Merészen modern, pimasz és egyedi. Az új Citroën DS3 és Citroën DS3 Cabrio magasra tették a lécet, amikor megjelentek 2010-ben.

2016-ban bemutatkozott az önálló DS Automobiles márka modelljeként a DS 3 és DS 3 Cabrio. A DS modellpaletta ezzel teljessé és tökéletesen önállóvá vált, elkülönülve a Citroën márkától.

A Citroën DS4 megújul és DS 4 néven él tovább

A 2010 végén bemutatkozó Citroën DS4 ötvözi a teljesítményt az exkluzív megjelenéssel és kompakt méretei egy kupé sokoldalúságát valamint egy szedán helykínálatát nyújtják.

2015-ben megjelent a Citroën-től elkülönült DS 4 és a DS 4 Crossback:
- A DS 4 egy prémium ferdehátú modell, amely nagyszerű vezetési élményt biztosít
- A DS 4 Crossback olyan sofőröknek szól, akik városi és városon kívüli kalandokat keresnek

A 2011-ben bemutatott Citroën DS5 tökéletesen passzolt a márka 'Créative Technologie' szlogenjéhez és különleges vonalvezetésével valamint kifinomult, luxushangulatot sugárzó utasterével tovább öregbítette a nagy előd hírnevét.

A Citroën DS5 megújul és DS 5 néven él tovább

A 2015-ös Genfi Autószalonon a DS az avantgárd szellemiség egy új korszakába lépett. Az új, önálló DS 5 bemutatásával nem csak a márka zászlóshajója jelent meg, hanem a DS identitás védjegyének számító 'szárnyas' DS hűtőrács is bemutatkozott.

Avantgárd stílusával, tekintélyes teljesítményével, kifinomultságával és a legmodernebb technológiák alkalmazásával az új DS 5 minden olyan tulajdonságot felvonultat, amely a közeljövő DS modelljeire is jellemző lesz.