COVID-19 - Az egészség nem luxus. A hatósági előírások maradéktalan betartása mellett mindent megteszünk azért, hogy ön biztonságos körülmények között tudja igénybe venni a DS STORE Budapest szolgáltatásait. Kattintson a további információkért!

Kapcsolatfelvétel

SOSEM LÁTOTT FÉNYKÉPEK 2017. JÚNIUS 8-TÓL A PÁRIZSI DS WORLD SZALONBAN

A két teljes napon és egy éjszakán át tartó fotózásra 1962-ben került sor, a Los Angeles-i Bel-Air hotel hangulatos kulisszái között. A három hosszú képsorozatot Bert Stern készítette a Vogue magazin számára. Az összesen 2571 képből most az 59 legemblematikusabb kerül bemutatásra a DS WORLD párizsi kiállítótermében.


A kiállítás kurátora a párizsi Maillol Múzeum igazgatója, Olivier Lorquin, a látványterv pedig Hubert Le Gallt dicséri. A fotósorozat a nagyvilági csillogás, a természetesség és az érzelmek világába invitálja a látogatót, mégpedig a jelenlegi DS-választék, illetve egy 1966 szeptemberéből származó ritka modell, az amerikai exportra szánt DS 21 Cabriolet díszletei között.


Julien Faux, a DS World Paris igazgatója szerint a „Marilyn – az utolsó modellfotózás” című kiállítás „ennek a saját korát megelőző, kivételes teremtménynek a mítoszát élteti tovább. Egyben kitűnő alkalom arra, hogy meglássuk a párhuzamot eme ikonikus, kortalan tehetség és a jelenlegi DS-választék avantgárd szellemiségű modelljei között, melyek egy másik 20. századi divatikon, a DS méltó utódai”.


A kiállítás helyszíne: DS WORLD PARIS, 33 rue François 1er, Párizs. A belépés ingyenes.
A „Marilyn – az utolsó modellfotózás” című kiállítás – melyet Olivier Lorquin kurátor és a párizsi Maillol Múzeum igazgatója, valamint Julien Faux, a DS World Paris igazgatója jegyez – 55 évvel repíti vissza a látogatót a múltba, betekintést nyújtva a filmsztár intim világába és a fotózáshoz, illetve a fotósokhoz fűződő különleges viszonyába. A most látható utolsó sorozatot Bert Stern készítette a színésznő halála előtt alig egy hónappal.


Hubert Le Gall látványtervező szerint, akinek a nevéhez az 59 képből álló tárlat megkomponálása fűződik, „a kiállítás szellemisége legjobban az érzékiség és a glamour szavakkal írható le. Az anyagválasztás – a híres Dior ruhát idéző érzéki fekete bársony, illetve a szaténlepedők frissességét imitáló púderrózsaszín plexiüveg – még jobban kiemeli Marilyn Monroe elragadó báját, amely finom borzongással tölti el a szívünket.”


„A képeket maga a fotós válogatta össze, aki miután félretette őket, évekkel később lelt rájuk ismét. A kiállítás így egyfajta storyboardként is értelmezhető” – teszi hozzá Olivier Lorquin.
A kiállítás 2017. június 8. és 2018. január 6. között látogatható a DS WORLD PARIS szalonban. A bemutatóterem igazgatója, Julien Faux szerint „a DS WORLD PARIS kulturális eseményei kitűnő alkalmat kínálnak arra, hogy a látogatók megmártózzanak a DS márka világában, melyet autóinkhoz hasonlóan kifinomultság, igazi francia savoir-faire, innovatív és avantgárd szellem jellemez. Az általunk kínált kulturális programok olyan művészeket állítanak reflektorfénybe, akik maguk is ezt a szellemiséget képviselik. A „Marilyn – az utolsó modellfotózás” című kiállítással egy a korát messze megelőző ikon időtlen varázsa előtt tisztelgünk”.