MEGTEKINTÉS
4-5 AJTÓS MODELLEK
Tudja meg, milyen első osztályon utazni!
Elegáns design, elbűvolő vonalak: a DS 9 és DS 4 modellek kivételes kényelmet kínálnak.
DS 4
Fedezze fel a DS 4-et, ezt az elegáns és áramvonalas kompakt 5 ajtós modellt, mely városban és országúton egyaránt elemében van! A 130–225 lóerős motorral rendelhető DS 4 plug-in hibrid, benzines és dízelváltozatban is elérhető. A többféle belső és külső kivitelben rendelkezésre álló DS 4 egyedülálló személyre szabási lehetőségeket kínál. De ott vannak az olyan kivételes vezetési kényelmet és biztonságot garantáló technológiai újítások is, mint az autonóm vezetési rendszer vagy a gyalogosokat is érzékelő éjjellátó rendszer.
DS 9
Fedezze fel a DS 9-et, az 5 méter hosszú elegáns és kényelmes limuzint! A plug-in hibrid (E-TENSE) erőforrásokkal rendelhető modellhez automata sebességváltó tartozik. A DS 9 elegáns stílusú, rafinált anyagokkal borított belterében a legkorszerűbb kényelmi felszereléseket találjuk, köztük fűthető, szellőző- és masszázsfunkcióval ellátott üléseket. Az innovatív FOCAL Electra® hifi rendszer kivételes akusztikai élményről gondoskodik.
TUDJON MEG TÖBBET A 4-5 AJTÓS MODELLEKRŐL
GY.I.K.
Milyenek a 4-5 ajtós, berline modellek ?
Ez a típusú gépjármű francia elnevezését (berline) a német fővárosról, Berlinről kapta, ahol eredetileg gyártották. Ezek a modellek alacsony építésű, 4-5 m hosszú, közepes méretű autók, melyek 5 ajtóval rendelkeznek és minimum 4 férőhelyet kínálnak. Sokoldalúságuknak köszönhetően különösen hosszabb utakra alkalmasak, de a tágas utastér miatt családi autóként is jó szolgálatot tesznek.
Miért érdemes ezt a kategóriát választani?

Mert ebben a kategóriában felső kategóriás járművek vannak, mely a lehető legjobb vezetési élmény érdekében többnyire a legmodernebb technológiákkal vannak felszerelve. Fedélzetükön a vezető és az utasok egyaránt biztonságos és nyugodt körülmények között érezhetik magukat. A professzionális felhasználók körében sokszor a sofőrszolgáltatást kínáló cégek kedvelt járművei.

 

A DS 9 például elöl-hátul fűthető, szellőző- és masszázsfunkcióval ellátott ülésekkel szolgálja a vezető és az utasok kényelmét. Ami a kiviteli minőséget illeti, a kifinomult anyagok a limuzin elegáns megjelenését hangsúlyozzák.

Két- vagy háromosztatú berline: mi a különbség?

A berline kétféle karosszériaváltozatban létezik, attól függően, hogy a karosszéria két vagy három részre van tagolva.

 

Háromosztatú berline

Ennél a fajta limuzinnál a karosszéria három jól elkülönült részre oszlik: motortér, utastér és csomagtartó. Ezek a modellek a hátsó szélvédővel egybeépített csomagtérajtó helyett külön nyíló csomagtérfedéllel rendelkeznek.

 

Kétosztatú berline

A háromrészes modellekkel ellentétben a kétosztatú limuzinok két részre tagolódnak: a motortérre és a csomagtérrel egybeépített utastérre. A csomagtérajtó itt a hátsó szélvédővel együtt nyílik. Ez a leggyakoribb berline-típus.

Milyen berline modellek léteznek?

Ötajtós utazóautó

A kiváló úttartásnak köszönhetően kimondottan hosszú utakra termett, és csak úgy falja a kilométereket. A többnyire közel 5 m hosszú utazóautók tágas és kényelmes utastérrel rendelkeznek. A hosszú kialakítás miatt a csomagtartó is nagy méretű.

 

Kompakt ötajtós

A kompakt limuzinok a városi autók és a klasszikus értelemben vett limuzinok között helyezkednek el. A háromosztatú limuzinokkal ellentétben a kétrészes kompakt változat nagy függőleges csomagtérajtóval rendelkezik. A kompakt limuzinok rendkívül sokoldalúak: városban és országúton egyaránt otthonosan mozognak.

Milyen motort válasszunk?

Új berline vásárlásakor belső égésű és elektromos motort is választhatunk. A benzin- és dízelváltozatok előnye, hogy nagyobb a hatótávolságuk, mint az elektromos modelleké. Az utóbbiak viszont üzemanyag-takarékosabbak és környezetkímélőbbek.

 

 A DS Automobiles kínálatában benzin- és dízel-, illetve plug-in hibrid meghajtású berline modelleket is találunk. Mindegyik modell automata sebességváltóval rendelkezik. A hibrid hajtáslánc előnye a belső égésű és az elektromos motor kombinálásában rejlik. A kétféle motor társításával nemcsak üzemanyag-takarékos, de tartós és nagy hatótávolságú járműre tehet szert.  A motor teljesítményére nézve 130 és 360 lóerő között gondolkodhat.