MEGTEKINTÉS

SUV & CROSSOVER

SUV, CROSSOVER, kompakt SUV: az innovatív designt a csúcstechnológiával ötvöző modellek
A tekintetet vonzó egyedi világótestek, impozáns és karakteres megjelenés, amely a biztonság és a kényelem érzetét sugallja: íme a prémium autó definíciója a DS szerint.
ÚJ DS 7 SUV 
Ha nyitott az új autós élményekre, az új DS 7 volánjánál garantáltan megtalálja a számítását: elég, ha csak a két 12” kijelzőre, az éjszaka is páratlan látási viszonyokat biztosító DS NIGHT VISION rendszerre vagy a gépkocsi sebességét az előtte haladó járműéhez igazító és a sávelhagyást megakadályozó DS DRIVE ASSIST-re gondolunk.
ÚJ DS 3 SUV 
A kifinomult  új DS 3 fedélzetén kényelmes és nyugodt utazás várja. Ezt a kompakt SUV-t úgy tervezték, hogy minden tekintetben új, az érzékekre ható, intenzív autós élményt nyújtson.

TUDJON MEG TÖBBET A SUV MODELLEKRŐL

GY.I.K
Mi az az SUV?
Az SUV a „Sport Utility Vehicle” (sportcélú jármű) rövidítése, ami alapvetően a hagyományos modelleknél magasabb építésű autót takar. A magas felépítésnek köszönhetően jobb a kilátás, és az autó nehezebb terepen is megállja a helyét.
Mi a különbség egy SUV és egy crossover modell között?
A különbség egyrészt a designban, másrészt a használatban van: a SUV tágasabb és az olyan családi autókkal is versenyre kel, mint az egyterűek. A crossover elnevezést általában a kisebb méretű járművekre használjuk, melyek használatukat tekintve közelebb állnak a városi autókhoz vagy a kompakt ötajtósokhoz.
Hogyan válasszunk SUV-t?

Nagy SUV

Ha családi SUV-t keres, akkor minden bizonnyal a nagy méretű SUV-k fogják elnyerni a tetszését, amelyekben 5 utas is kényelmesen elfér. A nagy SUV-k akár 5 m hosszúak is lehetnek, ezért tágas utastérrel és nagy csomagtartóval rendelkeznek. A DS Automobiles választékából ilyen modell az impozáns fellépésű, kifinomult új DS 7. Ami a kényelmet illeti, a francia gyártó kiváló minőségű anyagokból készült üléseket kínál.

 

Kompakt SUV

A kompakt SUV kisebb méretű. A magas felépítés ezekre is jellemző, de hosszuk nem haladja meg a 4,60 métert. Egy kompakt SUV kevesebbet fogyaszt, mint nagyobb társa, ezért sokoldalúan használható: városban és országúton egyaránt jó teljesítményt nyújt. Fedezze fel az új DS 3 modellt, az 5 felszereltségi szinttel és számos vezetéstámogató funkcióval (táblafelismerő rendszer, automata vészfékező rendszer stb.) rendelkező kompakt SUV-t!

Milyen motort válasszunk egy SUV-hoz vagy egy crossoverhez?

Új SUV vásárlása esetén fontos, hogy a gépjárműhasználatnak megfelelő motort válasszunk.

 

Benzin- vagy dízelmotorral ellátott SUV és crossover

Ha hagyományos motort szeretnénk, a PureTech benzinmotor és a BlueHDi dízelmotor között választhatunk. A döntés azon múlik, hogy milyen célra fogjuk használni a járművet.

 

Elektromos motorral ellátott SUV és crossover

A DS Automobiles plug-in hibrid SUV-kat is kínál, melyek az első lépést jelentik a teljes villamosítás felé.  A belső égésű és az elektromos motor társításával városban és országúton egyaránt alacsony fogyasztású plug-in hibrid SUV és crossover modellek születtek.

 

A DS Automobiles kínátalából ide tartozik az E-TENSE motorral ellátott új DS 7 plug-in hibrid SUV és a tisztán elektromos DS 3 .