MEGTEKINTÉS
ÚJ RUHÁT ÖLT MAGÁRA A DS E-TENSE FE23
Párizs, 2023.10.16.

·         A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT bemutatja, milyen új festéssel versenyez majd a DS E-TENSE FE23 a Formula-E világbajnokság 10. évadában.

 

·         A DS Performance által kifejlesztett két együléses versenyautó volánjánál a 2018-ban és 2019-ben is győztes Jean-Eric Vergne-t és a 2022-es Formula-E világbajnok Stoffel Vandoorne-t üdvözölhetjük.

 

·         A két DS PENSKE pilóta október 24. és 27. között kezdi a hivatalos szezon előtti tesztfutamokat a spanyolországi Valenciában.

 

A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT felfedte, milyen új ruhát ölt magára a DS E-TENSE FE23 az ABB FIA Formula-E világbajnokság 10. évadában.

Idén a tisztán elektromos autók között versenyző, pazar együléses modell a megszokott arany és fekete színek felcserélése révén még ragyogóbb, elegánsabb és feltűnőbb lett. Az aranyszínben pompázó orr-résznek és oldallemezeknek köszönhetően mintha a DS E-TENSE FE23 egészét glória övezné.

A 9. évadból már ismert hajtáslánccal ellátott autó (valamennyi meghajtóegység két évre kap típusjóváhagyást) új ruhájával is hű marad a francia márka hagyományos színösszeállításához és a csapat szellemiségéhez.

A DS E-TENSE FE23 modellt a DS Automobiles-nál alkalmazott legfejlettebb elektromos technológiára alapozva a DS Performance fejlesztette ki.

A két DS E-TENSE FE23-at Jean-Eric Vergne, a Formula-E sportág egyetlen kétszeres bajnoka és a 2022-es világbajnok Stoffel Vandoorne vezeti majd a szezon előtti hivatalos tesztek során, melyekre október 24. és 27. között a spanyolországi Valenciában kerül sor.

A 10. évad első versenye 2024. január 13-án Mexikóvárosban lesz. 

 

Eugenio Franzetti, a DS Performance igazgatója:

„A festés leleplezése mindig nagyon izgalmas pillanat, mert egy új kaland, egy új kihívás, egy új évad hivatalos kezdetét jelzi. A 10. szezonnak egy olyan DS E-TENSE FE23-mal vágunk neki, amelyik még a tavalyi modellnél is szebb. És nemcsak szebb, hanem feltűnőbb is, hiszen erről szól az autósport. Szeretnénk minél láthatóbbá tenni a DS Automobiles márkát, partnerünket, a PENSKE AUTOSPORT-ot és természetesen a szponzorainkat. Emellett azon is keményen dolgozunk, hogy a DS E-TENSE FE23 ugyanolyan jól menjen, mint ahogyan kinéz. A hajtáslánc ugyanaz, mint a 9. évadban, hiszen idén a típusjóváhagyást illetően nincs változás, de sok más fejlesztés történt, és az irányítási szoftver tökéletesítésén is dolgozunk még. Nagy álmaink vannak, nagy sikerek elérését tűztük ki célul a 10. szezonra.”

A DS Automobiles Formula-E versenyzésének legfontosabb adatai:

  • 105 futam
  • 4 bajnoki cím
  • 16 győzelem
  • 47 dobogós helyezés
  • 22 pole pozíció