MEGTEKINTÉS
GYÁRI GARANCIA

 
DS Automobiles garancia

 
Készüljön fel a kellemetlen meglepetésekre is
 
SZERZŐDÉSES GARANCIA : 3 ÉV*

- A meghibásodott alkatrészek térítésmentes javítása vagy cseréje

- DS Assistance a hét minden napján, 24 órában.

 

*Fogyasztó által vásárolt személygépjárművek esetén, az első forgalomba helyezéstől számított 3 évig. Egyéb esetben az első forgalomba helyezéstől számított 2 évig, km-korlátozás nélkül.

 
ÁTROZSDÁSODÁSI GARANCIA : 12 ÉV    
Gyártó vállalja a korrózió (belülről kívülre jutó korrózió) okozta perforációval érintett elemek helyreállítását vagy cseréjét. 
FÉNYEZÉSI GARANCIA : 3 ÉV*

A DS Automobiles garanciát vállal gépjárművére az eredeti karosszéria fényezésére és lakkozására az első forgalomba helyezéstől számítva. A festékgarancia a festék- vagy lakkréteg hibájának megszüntetése érdekében végzendő részleges vagy teljes helyreállításra vonatkozik.

 

*Fogyasztó által vásárolt személygépjárművek esetén, az első forgalomba helyezéstől számított 3 évig. Egyéb esetben az első forgalomba helyezéstől számított 2 évig, km-korlátozás nélkül.

 

 
Hajtóakkumulátor jótállás: 8 év
A DS Automobiles 8 év vagy 160 000 kilométerre szóló jótállást biztosít elektromos vagy hibrid autójának hajtóakkumulátorára(i) 70% töltőkapacitás erejéig, 8 év jótállás 160 000 km futáskorlátig (amelyiket előbb eléri az autó   
GARANCIAFELTÉTELEK
DS gépjárművére vonatkozó garanciafeltételeket az új autó adásvételi szerződésének 4. sz. mellékletében találja.
GYAKRAN IDÉZETT KÉRDÉSEK (GYIK)
GARANCIA
 

HOGYAN ÉRVÉNYESÍTHETEM A GARANCIÁT?

 

Meghibásodás út közben, fényezési hibák, karosszéria perforációk a jármű karosszériájának belülről kifelé történő perforációja  ... szervizfüzetével keresse fel a DS márkaszervizt, amint a hibát észlelte!

Csak a hivatalos DS szerviz tudja megmondani, hogy a meghibásodásra vonatkozik-e a DS szerződéses garanciája.

MI A TEENDŐ, HA GÉPJÁRMŰVÉBEN ÚTKÖZBEN OLYAN MEGHIBÁSODÁS TÖRTÉNIK, MELYRE A GARANCIA FEDEZETET NYÚJT?
 

Hívja késedelem nélkül a DS Assistance-t!
Mi ismerjük legjobban az Ön autóját, ezért mi tudjuk a lehető legrövidebb idő alatt a problémát megoldani.
A helyszíni javítás költségeit vagy a legközelebbi DS márkaszervizbe történő bevontatás költségeit vállaljuk.
Amennyiben a felmerült probléma javítása 2 óránál több időt venne igénybe, úgy a szerviztanácsadó kolléga mobilitási megodásokat ajánl fel Önnek, hogy tevékenységét folytathatssa.

HA NEM KÖTÖTT SZERVIZSZOLGÁLATATÁSI SZERZŐDÉST A JÁRMŰ MEGVÁSÁRLÁSAKOR, TÚL KÉSŐ, HOGY UTÓLAG MEGKÖSSE A SZERZŐDÉST?
 

Talán még nem késő! A gyártó által biztosított szerződéses garancia lejártának utolsó napjáig van lehetősége arra, hogy kiterjesztett garancia szerződést kössön. Nem kell mást tennie, mint felvennie a kapcsolatot a DS Store-ral, ahol az autót vásárolta.

ÉRTÉKESÍTENI SZERETNÉ AUTÓJÁT? A GARANCIA VÉGET ÉR AZ ELADÁSSAL?

Szó sincs róla. A garancia az autóhoz tartozik, és az új tulajdonos számára ugyanazon feltételeket biztosítja, mint az eredeti tulajdonos számára, egészen a garancia feltételek lejártáig.

KITŐL KÉRHET INFORMÁCIÓT, HA A GARANCIÁVAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE VAN?
 

Első lépésként lapozza át azt a szervizfüzetet, melyet a jármű vásárlásakor adtak át Önnek, és abban tanulmányozza át a garanciára vonatkozó részletes információkat.

Ha maradt kérdése, forduljon a hivatalos DS márkaszervizhez.

MI A HELYZET A GARANCIÁVAL, HA A GÉPJÁRMŰ FOKOZOTT IGÉNYBEVÉTELNEK VAN KITÉVE?
 

1. A gépjármű fokozott igénybevételének körülményei:

Az alábbi különleges körülmények között történő használat esetén gépjárműve fokozott igénybevételnek van kitéve, és speciális karbantartást igényel:

- Állandó váltott üzem

- Városi használat (pl. taxi, mentőautó, átlagos sebesség 20 km/ h alatt)

- Rövid útszakaszok gyakori megtétele hideg motorral (kevesebb, mint 10 km)

- Hosszabb tartózkodás:

  - Poros levegőn

  - Olyan országokban, ahol a DS ajánlásainak nem megfelelő üzemanyagot forgalmaznak

  - Az alábbi üzemanyagok használata, akár csak alkalomszerűen is: B20 vagy B30 biodízel (dízelmotorok) vagy 3%-nál több metanolt tartalmazó benzin (benzinmotorok)

 

2. A gépjármű fokozott igénybevételének iratokban történő rögzítésének szükségessége és elmaradásának esetleges következményei:

Karbantartás során a márkaszerviz a következő ellenőrzés időpontjának előírásakor javasolhatja a fokozott karbantartáshoz tartozó rövidebb időintervallumot, amennyiben azt az üzemeltetés indokolja, mely a gépjármű élettartamát pozitívan befolyásolhatja. Ezen bejegyzés nem kötelező, a használó érdekében, és a gépjármű megbízható, hosszú távú üzemelése érdekében javasolható.

 

 

3. A gépjármű fokozott igénybevételének lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

A fokozott igénybevétel következtében a gépkocsi különféle egységei nagyobb elhasználódásnak vannak kitéve, így pl. a kenési rendszerében az olaj idő előtti elhasználódása következhet be, mely a motor élettartamára károsan hathat. A fokozott igénybevétel nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

 

 

4. A gépjármű fokozott igénybevétele esetén felmerülő (szükséges vagy ajánlott) szervizintervallum elmaradásának lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

  - A motorolajból kirakódó szennyeződések károsíthatják a gépjármű alábbi részegységeit:

  - Szelepek

  - Kenési rendszer

  - A gépjármű különböző forgó-kopó egységei az átlagosnál rövidebb időn belül elhasználódhatnak. Ebből kifolyólag szűkebb karbantartási/ellenőrzési periódusokat igényelnek.

A fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

MIT KELL TUDNI A TURBÓS BENZINES MOTOROK KARBANTARTÁSÁRÓL?
 

A PSA, a termékek megbízható, tartós működése érdekében, az 1,2 EB Turbo és 1,6 EP Turbo motorokkal szerelt járművek esetén az alábbi karbantartási intervallumokat írja elő:

 

a jelzett típusú motorokkal szerelt járműveket minden esetben az európai fokozott igénybevételre vonatkozó karbantartási intervallum (eltelt idő vagy megtett kilométer) alapján kell kezelni:

 

•    1,2 EB Turbo esetén: 15.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás

•    1,6 EP Turbo esetén: 20.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás.

 

Amennyiben az előírt szervizintervallumot elmulasztja, úgy a mulasztással okozott műszaki meghibásodok esetén a gépkocsi elveszti a garanciát a mulasztás miatt meghibásodott alkatrészek tekintetében. Természetesen a fokozott igénybevétel önmagában, valamint a fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása önmagában nem befolyásolja a gépjármű jótállását. Így a garancia változatlanul megmarad azon meghibásodások esetében, amelyek nem az előírt szervizintervallumok elmulasztása következményeként merülnek fel.

POUR ALLER PLUS LOIN

Vos rendez-vous en ligne

Sélectionnez l'atelier le plus proche et bénéficiez de l'expertise DS pour assurer la maintenance de votre véhicule, dans le respect des règles sanitaires. 

DS Assistance

Notre réactivité pour votre sécurité et confort.

Bénéficiez de DS ASSISTANCE qui vous prémunit du moindre souci lié à votre véhicule.