COVID-19 - Az egészség nem luxus. A hatósági előírások maradéktalan betartása mellett mindent megteszünk azért, hogy ön biztonságos körülmények között tudja igénybe venni a DS STORE Budapest szolgáltatásait. Kattintson a további információkért!

Kapcsolatfelvétel

FORMULA-E A DS TECHEETAH verhetetlen volt Monacóban

Párizs, 2021. május 10.

A szombati monacói versenyen, amely az ABB FIA Formula E világbajnokság 7. E-Prix-je volt, a DS TECHEETAH pilótái kiváló formában voltak. António Félix da Costa volt a leggyorsabb a Superpole-ban, majd az izgalmas pillanatokkal teli E-Prix-t is megnyerte. Ebben az évben ez volt a jelenlegi bajnok első sikere, aminek köszönhetően a negyedik helyre ugrott fel a pilóták versenyében.  A francia Jean-Éric Vergne is szépen versenyzett: a negyedik helyen végzett és az övé volt a verseny leggyorsabb köre a DS E-TENSE FE21 kormányánál. 

Szombaton Monacóban António Félix da Costa a szezon második győzelmét hozta el a DS TECHEETAH számára. És ezt nem is akárhogyan tette! Miután többször is megküzdöttek egymással az élen Frijns-szel és Evans-szel, a portugál versenyző az új sikánban végül döntő támadást mért az új-zélandi pilótára. Fantasztikus… « Hihetetlen élmény volt itt győzni », nevetett a nap hőse, aki számára az előző valenciai verseny igen nehéznek bizonyult.. « Nehéz, de igazságos verseny volt ez ! »

Thomas Chevaucher, a DS Performance igazgatója is megerősítette ezt. « Monacóban versenyezni mindig különleges élmény Itt nyerni és pole pozícióból rajtolni a legjobb lehetőség az autó, a pilóta és a csapat teljesítményének bizonyítására. »

Negyedik helyezés a Superpole-ban és végül a versenyen is. Jean-Éric Vergne is szinte végig az élbolyban mozgott, sok pontot szerezve a csapatnak, amely immár a 3. helyen van a versenyben és csak 7 pont választja el a vezető csapattól. António Félix da Costa és Jean-Éric Vergna a pilóták versenyének negyedik és hetedik helyén állnak, ezzel a DS TECHEETAH mind a csapatok mind a pilóták versenyében fejlődött. A sikeres Monacói E-Prix a csapat második győzelme volt ezen a pályán.

Ezután a jól sikerült monacói verseny után az ABB FIA Formula E világbajnokság a versenysorozat történetében először „költözik át” a mexikói Pueblába, a Miguel E. Abed versenypályára. A június 19-20-ai hétvégén két verseny vár a csapatokra. A  DS TECHEETAH pilótái ismét megmutathatják, mire képesek.