DS 7 CROSSBACK

A 2017. 02.28-án Párizsban bemutatott DS 7 Crossback modell előre láthatólag 2018-ban lesz rendelhető Magyarországon is.

KARIZMATIKUS DESIGN

Ezer közül is felismerhető, mind elölről, mind hátulról, nappal vagy éjszaka egyaránt

   

A DS7 CROSSBACK impozáns, függőleges orr-részében tökéletesen kifejeződik az autó előkelősége, ereje és karizmája. A hatszögletű DS WINGS hűtőrács gyémánthatású, újfajta mintázattal készül.
A DS embléma címerként ékeskedik a hűtőmaszk közepén. Az első és hátsó oldalfalak határozott élei teszik hangsúlyossá az autó oldalsó vonalvezetését, és kiemelik az erőt sugárzó SUV szépségét. Hátul, a szépen ívelt csomagtérajtó teszi letisztulttá az DS 7 CROSSBACK hátsó részének vonalvezetését.

FÉNYSZÓRÓK

Elbűvölő tekintet

A DS márka létrehozása óta az egyedi világítás a DS-stílus meghatározó elemei közé tartozik.
Az DS 7 CROSSBACK első fényszóróinak csiszolt ékkövekre emlékeztető LED moduljai, melyek a DS ACTIVE LED VISION nevet kapták, az autó nyitásakor bíborszínű fénnyel világítanak, majd 180°-ban elfordulnak. Ez igazi vizuális élményt és magával ragadó látvány nyújt, mely nappal és éjszaka, álló helyzetben és mozgás közben is hipnotikus hatást kelt. Emellett, a függőlegesen futó, gyöngysorszerű nappali menetfény, a futófényes irányjelzőkkel együtt még különlegesebbé teszi a gépkocsi egyedi világítását, melyről jól felismerhető a márka.

A hátsó lámpák szintén hozzájárulnak a DS 7 CROSSBACKegyedi világításának ütősségéhez és újszerűségéhez.
A 3D Full LED technológiával működő lámpák pikkelyszerű mintázata avantgárd megjelenést kölcsönöz az autónak. A gyönyörű, egyedi világítás tervezéséhez, amely a 3D REAR LIGHTS nevet kapta, a DS szakemberei a legújabb csúcstechnológiákat használták fel, mint például a rendkívüli pontosságot biztosító lézergravírozás.

Két nagyméretű képernyő és egy újszerű kezelőfelület

Az avantgárd jelző a belső térre vonatkozóan is igaz, ahol két 12 colos képernyő kapott helyet, ami egyedülálló ebben a szegmensben.

Az egyik képernyő megkönnyíti a navigációt, kezeli a multimédiás felületet, valamint a DS CONNECT és a Mirrorscreen teljes kínálatát.

A személyre szabható másik képernyő a digitális műszercsoportot foglalja magában: a DS grafikusai különleges grafikai világot teremtettek, amelyben visszaköszön a jellegzetes DS-mintázat.

Az érintőképernyőt modern design és egyszerű használhatóság jellemzi.

A FRANCIA SZAKÉRTELEM KIVÁLÓSÁGA

Ötféle Inspiráció, az ügyfél egyéniségének megfelelő belső tér kialakításához

A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt.

A nemes anyagok eleganciája

A magas minőségi színvonal biztosítása érdekében az Inspirációk minden apró részlete és a hozzájuk felhasznált összes anyag (valódi fa, Alcantara®, szemcsézett bőr és nappabőr) gondosan lett kiválasztva, megmunkálva és elhelyezve az autóban.

Ezek a nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, de ne feledkezzünk meg a konzolokról és az ülésekről sem.

Mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban.

« Minden felhasznált anyag és minden apró részlet az haute couture világából merített inspirációra utal: annak mesteri precizitása és érzékisége a legapróbb részletekben is megmutatkozik. »


Thierry Metroz


HATÉKONY ÉS NYUGALMAT SZOLGÁLÓ TECHNOLÓGIA

Az érzékekre ható vezetési élmény

    

Rövidesen mindegyik DS modell nagy teljesítményű hibrid vagy elektromos motorral is elérhető lesz” – mondta Eric Apode a 2016-os Párizsi Autószalonon. A DS 7 CROSSBACK modellhez 2019 tavaszától rendelhető 300 lóerős, hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid motorral és négykerék-meghajtással ez a terv valósággá válik.

 

A DS 7 CROSSBACK motorkínálatában az E-TENSE hibrid mellett öt belső égésű, erős, nyomatékos és hatékony motor (Euro 6.2) szerepel majd, és bemutatkozik a legújabb generációs, nyolcfokozatú új automata sebességváltó (EAT8):
-    3 benzines (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, vagy PureTech 130 S&S BVM6
-    és 2 dízel (BlueHDi 130 S&S BVM6, illetve EAT8, vagy BlueHDi 180 S&S EAT8)    

A felsorolt különböző motorok a legkiforrottabb technológiákat kínálják (200 bar befecskendezési nyomás a THP motornál, Stop&Start rendszer stb.), melyek a szegmensen belül a legjobb szintű CO2-kibocsátást biztosítják.

 

 

DS PILOT: úton az önvezető autók felé

Úgy segíteni a vezetőt, hogy az bármikor visszavehesse az irányítást: ezt kínálja a DS CONNECTED PILOT. Innen már csak egy lépés az önvezető autó.

Az autó sebességét az előtte haladó járműhöz igazító (adaptív sebességszabályozó) rendszerrel ellátott innovatív berendezés a vezető választásának és vezetési szokásainak megfelelően, pontosan pozícionálja az autót a forgalmi sávban.

A rendszer, melyet 180 km/h sebességig lehet használni (az egyes országok jogszabályi előírásaitól függően), a vezető helyett vezérli a gépkocsi sebességét és iránytartását.

A közlekedési dugóban vagy autópályán rendkívül hasznos rendszer biztonságot és nyugalmat biztosít az DS 7 CROSSBACK volánjánál ülve.  

 

DS SAFETY : éberség minden pillanatban

     

DS NIGHT VISION : látni az éjszakában


A vezetőnek optimális látási viszonyokat biztosító DS NIGHT VISION jobban beláthatóvá teszi az utat. A hűtőrácsba beépített infra kamera 100 m távolságig érzékeli az úttesten a gyalogosokat és állatokat. A vezető a digitális műszercsoport kijelzőjén tudja megjeleníteni a gépkocsi környezetét, ahol a veszélyek sárgával, vagy pirossal bekeretezve láthatók, a veszélyesség függvényében. Az így kapott figyelmeztetésre a vezető időben tud reagálni. 

 

DS LOUNGE : kényelem és dinamizmus

     

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION :  a 21. századi DS felfüggesztés

 

1955-ben a DS nem csupán a jövőbe mutató, művészi formatervezésével, hanem avantgárd technológiájával is csodálkozást és csodálatot váltott ki.

Mindenki emlékezetében megmaradt az autó hidropneumatikus felfüggesztése, amely a versenytársak között teljesen egyedülálló, páratlan úttartást és kényelmet biztosított.

Néhány évtizeddel később, a márka szellemiségét mindmáig meghatározó újításból ihletet merítve, a DS mérnökei és szakemberei kifejlesztették a kamera által vezérelt aktív felfüggesztést, a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION-t, amely a leginnovatívabb elektronikus technológiákat foglalja magában. A rendszer érzékeli az úthibákat az autó előtt (5m), és a lengéscsillapítók folyamatos vezérlésével kivédi azok hatásait.