MEGTEKINTÉS
A LEGALACSONYABB KILOMÉTERENKÉNTI CO2-KIBOCSÁTÁS:
A DS AUTOMOBILES MÉG MINDIG AZ ENERGETIKAI ÁTMENET ÉLLOVASA EURÓPÁBAN
Párizs, 2022. március 3.

Európa 30 legkelendőbb autómárkáját tekintve a DS Automobiles az első helyen áll az átlagos CO2-kibocsátás tekintetében. 97,3 g/km átlagával (WLTP ciklus) a DS Automobiles referencia az energetikai átmenet terén.

 

A DS Automobiles megszületése óta stratégiájának középpontjába helyezte az elektrifikációt. 2019-óta minden modellje elérhető elektromos, vagy plug-in hibrid hajtással. A tisztán elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a 225-360 LE teljesítményű tölthető hibrid DS 4 E-TENSE, DS 7 CROSSBACK E-TENSE és DS 9 E-TENSE modelleknek köszönhetően minden DS modell elérhető kedvező kibocsátású változatban.

 

2021-ben a DS eladásain belül 35%-ot képviseltek az E-TENSE modellek. 2024-től a márka kizárólag tisztán elektromos modelleket mutat be.  

DS ENERGY COACH : A TÖKÉLETES FÉKEZÉSÉRT

A DS Performance-szal és a kétszeres Formula E bajnok Jean-Eric Vergne-nyel a DS 9 E-TENSE 4x4 360 számára kifejlesztett  DS ENERGY COACH alkalmazás segíti a vezetőt az energiavisszanyerésben a fékezések és a lassítások során. Az eredmények a központi képernyőn jelennek meg.  

 

PLUG-IN REMINDER : BEÉPÍTETT „TANÁCSADÓ“

A tölthető hibridek megfelelő használata kulcsfontosságú a hatékonyságuk kiaknázásához. Az E-TENSE hibrid modelleket használó vezetők mostantól digitális segítséget kapnak ehhez. 

Az E-TENSE tölthető hibridek fedélzeti információs rendszerére automatikusan települő PLUG-IN REMINDER alkalmazás figyelmezteti a vezetőt, ha nem elég sűtűn tölti gépkocsija akkumulátorát.  

Az első figyelmeztetés egy javaslat, amelyet 5 töltés nélküli napot követően, vagy legalább 10, töltés nélkül megtett út után küld az alkalmazás. Az applikáció javasolja a töltést a hibrid hajtáslánc optimális használata érdekében. Naponta üzen a rendszer, majd minden hónapban figyelmeztetést kapunk a nem megfelelő használatról 100 töltés nélkül megtett út után.

*Membres du jury : Pascal Morand, Président exécutif de la Fédération de la Haute Couture et de la Mode, Lison de Caunes, Maître d’art en marqueterie de paille, Hubert Barrère, Directeur artistique de la Maison Lesage et corsetier, Anna Le Corno, Ebéniste et créatrice de l’Atelier Farouche Paris, Béatrice Foucher, Directrice Générale de DS Automobiles, Thierry Metroz, Directeur du Style de DS Automobiles et Jean-Philippe Vanhulle, Responsable de l’atelier Sellerie de DS Automobiles