MEGTEKINTÉS
ÚJ DS 3
MŰVÉSZIEN KIFINOMULT
Párizs, 2022. szeptember 26.

   

 

- A márkára jellemző szakértelmet avantgárd inspirációkkal ötvöző új DS 3 modell a DS 3 CROSSBACK méltó utódaként számos stilisztikai és technológiai újdonságot kínál.
- Az új DS 3 E-TENSE 100%-ban elektromos hajtású változata egy új 115 kW (156 LE) teljesítményű motort és egy új 54 kWh-s akkumulátort kap, amely akár 402 km-es hatótávolságot biztosít WLTP vegyes ciklus szerint mérve.
- Az új DS 3 modellt kizárólag a Párizs melletti Poissy-ban gyártják, elektromos vagy belső égésű motorral szerelt (benzines vagy dízelüzemű) változatban. A motorokat, valamint az új villanymotort és a megnövelt kapacitású akkumulátort szintén Franciaországban szerelik össze.

 

A DS Automobiles a 2023-as tavaszi-nyári női kreációkat felvonultató ruhatervezői bemutatósorozat, a Párizsi Divathét alkalmából mutatja be legújabb alkotását, az új DS 3-at. A Fédération de la Haute Couture et de la Mode (Divat- és Haute Couture Szövetség) régi partnereként a DS Automobiles a divat fővárosában megrendezésre kerülő kihagyhatatlan eseményt választotta, hogy Párizs utcáin mutassa be az új DS 3-at. A márka nagykövetét, Andrea Brotschit kérték fel arra, hogy egy fotózás keretében mutassa be az új DS 3-at, melynek során egy hosszú uszályos fekete ruhát visel, amely kontrasztban áll az új DS 3 új, Díva vörös színével.

A stílus, a technológia és az elektrifikáció terén a saját szegmensében referenciának számító DS 3 CROSSBACK modellből alakul ki az új DS 3. Dinamikusabb kialakítású új orr-részével, átstrukturált és vonzó kínálatával, új technológiák megjelenésével és a 100%-ban elektromos változatánál alkalmazott új villanymotor-akkumulátor kombinációval jellemezhető új DS 3 egyértelműen kitűnik a versenytársak közül.

 

VONZÓ ELŐNYÖK: ÚJ ORR-RÉSZ, LETISZTULT HÁTSÓ RÉSZ ÉS EXKLUZÍV SZÍNEK

Az új DS 3 egyedi karosszériája merészséget tükröz. A leglátványosabb változások az autó orr-részén láthatók. Ezek új dinamizmust sugároznak, megőrizve az autó elegáns megjelenését.

A DS Automobiles többi modelljének stílusjegyei az újratervezett, megnövelt hűtőrácson is megjelennek, amelyet a változattól függően fényes fekete vagy krómozott gyémánt mintázat teszi még különlegesebbé. A jellegzetes, még kifinomultabb kivitelű DS WINGS finom átmenettel köti össze a hűtőrácsot és a fényszórókat.

Az új LED-es fényszórók – amelyek az összes modellnél a szériafelszereltség részét képezik – három jellegzetes, szatén króm kivitelű moduljukkal acélosabb tekintetet kölcsönöznek az új DS 3-nak. A maximális kényelem és biztonság érdekében az országúti fényszórók intelligens és automatikus vezérlését biztosító DS MATRIX LED VISION rendszer opcióként rendelhető. Az új nappali menetfények az orr-rész két oldalán függőlegesen elhelyezett két LED-sorral vannak kialakítva, ezáltal a DS Automobiles legújabb stílusjegyeivel összhangban lévő, nagyobb méretű és egyedi világító díszítést biztosítanak.

Az új DS 3 a stilisztikai változtatások mellett technikai szempontból is fejlődött. Az új lökhárító és a hűtőrács teljesen új tervezésű, a gépkocsi optimális aerodinamikai teljesítménye érdekében.

A tervezők a hűtőrácsot és a motorháztetőt díszítő emblémák kidolgozására is nagy figyelmet fordítottak, a „Clous de Paris” mintázattal és az egyes változatoktól függően alkalmazott színvariációkkal.

Az autó profilja továbbra is megőrizte megkülönböztető jegyeit, egyensúlyt teremtve a merész stílus és a műszaki szakértelem között a DS 3 cápauszonyra emlékeztető jellegzetes B-oszlopával, a süllyesztett ajtókilincsekkel és a láthatatlan külső ablakszegélyekkel.

A hátsó rész letisztult: egy lakkozott fekete díszléc diszkréten emeli ki a lámpákat és a csomagtérajtót. Ez utóbbira kerül a különleges technológiával készített „DS AUTOMOBILES” felirat: a polírozott rozsdamentes acél betűket kivágják és külön-külön illesztik be őket a díszlécbe.

A keréktárcsák teljesen új kialakítása szintén a nagyobb hatékonyságot szolgálja. 17" és 18" méretben, különböző kivitelekben és színekben kaphatók. Az új DS 3 100%-ban elektromos E-TENSE változata új 18”-os TOULOUSE keréktárcsákkal kapható, amelyek „Tall & Narrow Class A+” gumiabroncsokkal vannak felszerelve.

Az új DS 3 palettáján hétféle karosszériaszín szerepel. Alapszínben, metál- és és gyöngyház fényezéssel kapható, köztük két új gyöngyházfényű színben: Díva vörös, kizárólag az új DS 3 modellnél alkalmazott háromrétegű fényezés, és Lakkszürke. A Cristal Pearl, Platinaszürke, Artense szürke, Perla Nera fekete és Hófehér színek teszik teljessé a kínálatot. A kétféle tetőváltozattal kéttónusú kombinációkat is ki lehet alakítani: Perla fekete vagy az új Carat szürke tetőszínekkel.