MEGTEKINTÉS

BELSŐÉGÉSŰ ÉS HIBRID MODELLEK KARBANTARTÁSA

DS Service,  a kiváló karbantartás nyugalma

DS járművének hosszú élettartama megőrzése érdekében elengedhetetlen a rendszeres karbantartás.

A jármű szervizfüzetében nemcsak az előírt karbantartási műveletekről tájékozódhat, hanem az elvégzés gyakoriságára vonatkozó előírásokról is. A szerződéses garancia érvényesíthetősége függ attól, hogy a gyártó által előírt szervizműveleteket a megfelelő minőségben és az előírtak szerint végezték-e el.

szervizszolgáltatási szerződések

Kössön szervizszolgáltatási DS gépjárműve szakszerű karbantartására.

Éljen az előnyökkel: kérhet közúti segítséget, hibaelhárítást, ütemezett karbantartást vagy a kopóalkatrészek cseréjét.

Így garantáltan betartja autója karbantartási tervét, és fix összeget fizet a szerződés időtartamára, bármi történjék is.

TURBÓS BENZINES MOTOROK KARBANTARTÁSA

A PSA, a termékek megbízható, tartós működése érdekében, az 1,2 EB Turbo és 1,6 EP Turbo motorokkal szerelt járművek esetén az alábbi karbantartási intervallumokat írja elő:

 

a jelzett típusú motorokkal szerelt járműveket minden esetben az európai fokozott igénybevételre vonatkozó karbantartási intervallum (eltelt idő vagy megtett kilométer) alapján kell kezelni:

 

•    1,2 EB Turbo esetén: 15.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás

 

•    1,6 EP Turbo esetén: 20.000 km vagy 1 év futásteljesítményenkénti karbantartás.

 

Amennyiben az előírt szervizintervallumot elmulasztja, úgy a mulasztással okozott műszaki meghibásodok esetén a gépkocsi elveszti a garanciát a mulasztás miatt meghibásodott alkatrészek tekintetében. Természetesen a fokozott igénybevétel önmagában, valamint a fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása önmagában nem befolyásolja a gépjármű jótállását. Így a garancia változatlanul megmarad azon meghibásodások esetében, amelyek nem az előírt szervizintervallumok elmulasztása következményeként merülnek fel.

fokozott karbantartás

Gépjárműve, használattól függően igényelhet normál vagy fokozott karbantartást. Annak érdekében, hogy gépjárművét minél tovább használhassa teljes megelégedéssel, kérjük vegye figyelembe az alábbiakat:

 

 

 

1.    A gépjármű fokozott igénybevételének körülményei:

 

Az alábbi különleges körülmények között történő használat esetén gépjárműve fokozott igénybevételnek van kitéve, és speciális karbantartást igényel:

 

-    Állandó váltott üzem

 

-    Városi használat (pl. taxi, mentőautó, átlagos sebesség 20 km/ h alatt)

 

-    Rövid útszakaszok gyakori megtétele hideg motorral (kevesebb, mint 10 km)

 

-    Hosszabb tartózkodás:

 

-   Poros levegőn

 

-    Olyan országokban, ahol a PEUGEOT ajánlásainak nem megfelelő üzemanyagot forgalmaznak

 

-    Az alábbi üzemanyagok használata, akár csak alkalomszerűen is: B20 vagy B30 biodízel (dízelmotorok) vagy 3%-nál több metanolt tartalmazó benzin (benzinmotorok)

 

 

 

2.    A gépjármű fokozott igénybevételének iratokban történő rögzítésének szükségessége és elmaradásának esetleges következményei:

 

Karbantartás során a márkaszerviz a következő ellenőrzés időpontjának előírásakor javasolhatja a fokozott karbantartáshoz tartozó rövidebb időintervallumot, amennyiben azt az üzemeltetés indokolja, mely a gépjármű élettartamát pozitívan befolyásolhatja. Ezen bejegyzés nem kötelező, a használó érdekében, és a gépjármű megbízható, hosszú távú üzemelése érdekében javasolható.

 

 

 

3.    A gépjármű fokozott igénybevételének lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

 

A fokozott igénybevétel következtében a gépkocsi különféle egységei nagyobb elhasználódásnak vannak kitéve, így pl. a kenési rendszerében az olaj idő előtti elhasználódása következhet be, mely a motor élettartamára károsan hathat. A fokozott igénybevétel nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

 

 

 

4.    A gépjármű fokozott igénybevétele esetén felmerülő (szükséges vagy ajánlott) szervizintervallum elmaradásának lehetséges (műszaki és szerződéses) következményei:

 

-    A motorolajból kirakódó szennyeződések károsíthatják a gépjármű alábbi részegységeit:

 

-    Szelepek

 

-    Kenési rendszer

 

-    A gépjármű különböző forgó-kopó egységei az átlagosnál rövidebb időn belül elhasználódhatnak. Ebből kifolyólag szűkebb karbantartási/ellenőrzési periódusokat igényelnek.

 

A fokozott igénybevételű használatra vonatkozó karbantartási periódusok elmulasztása nem befolyásolja a gépjármű jótállását.

 

 

Az élmény tovább tart

Az Only You a DS márka exkluzív programja olyan szolgáltatásokkal, amelyeket igyekeztünk az Ön igényeihez szabni. Ismerje meg Ön is személyre szabott szolgáltatásainkat a teljeskörű DS élményért!

Személyre szabott szolgáltatások

DS Assistance

Használja ki a DS ASSISTANCE előnyeit, amely megvédi Önt a járművével kapcsolatos legkisebb aggodalmaktól is.

MyDS app

Maradjon folyamatos kapcsolatban autójával

FORFAITS D'ENTRETIEN ET RÉVISION DS

Nos meilleurs techniciens assurent la vérification et la réparation de votre véhicule DS tout en vous proposant des forfaits sur-mesure avec des coûts maîtrisés sur les pièces et la main d'oeuvre. Un entretien régulier vous évite d'éventuelles pannes.

Découvrez les forfaits révision exclusifs et avantageux de DS Automobiles : révision constructeur, vidange, freinage, climatisation.

MAINTENANCE E-BOOK

Votre carnet d'entretien DS se digitalise

Profitez d'un service à portée de main grâce au carnet d'entretien digital "Maintenance e-book" disponible depuis l'application MyDS.
Pratique, il vous permet de retrouver facilement toutes les informations relatives à la maintenance de votre DS :

  • Le détail des opérations effectuées,
  • Les prochaines étapes d’entretien (durée/kilométrage).
  • Par ailleurs, en cas de revente de votre véhicule, Maintenance e-book est un gage de sécurité pour votre acquéreur qui pourra lui-même en hériter.
  • Pour en bénéficier, téléchargez l'application MyDS et contactez votre Conseiller Expert DS pour son activation.

 

Pour votre confort, votre carnet d'entretien DS 3 Crossback, DS 4, DS 7 Crossback, DS 7 ou DS 9 reste également disponible en format papier.

VOS RENDEZ-VOUS ET DEVIS EN LIGNE

Sélectionnez l'atelier DS le plus proche de chez vous et bénéficiez de la qualité et de l'expertise DS. Le respect des règles sanitaires est maintenu.

Prenez rendez-vous en ligne et sélectionnez le créneau horaire à votre convenance.

Si besoin, demandez un devis en ligne pour connaître à l'avance le montant des opérations spécifiques à prévoir.