COVID-19 - Az egészség nem luxus. A hatósági előírások maradéktalan betartása mellett mindent megteszünk azért, hogy ön biztonságos körülmények között tudja igénybe venni a DS STORE Budapest szolgáltatásait. Kattintson a további információkért!

Kapcsolatfelvétel

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 : A DS NAGY TELJESÍTMÉNYŰ HIBRIDJE

A DS Automobiles az első konstruktőr, amely a kompakt prémium SUV-ok kategóriájában nagy teljesítményű benzines hibrid technológiával áll elő.

A számos európai piacon már 2018 elejéről rendelhető, innovatív DS 7 CROSSBACK kínálata most egy vadonatúj verzióval bővül: a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4-gyel. Ez az első 3 motorral szerelt kompakt SUV (1 belső égésű és 2 elektromos motor), amely optimális módon kombinálja a benzin és az elektromosság nyújtotta energiát, és hálózatról, vagy a fékezés során termelődő energia visszanyerésével is tölthető.

 

 

TELJESÍTMÉNY ÉS INTELLIGENCIA

A motorházfedél alatt egy 200 LE-s (147 kW) benzinmotor található, amelyhez 2 db elektromos motor társul egyenként 109 LE (80 kW) teljesítménnyel. A sebességváltó új fejlesztésű, 8 fokozatú (EAT8). A kombinált teljesítmény eléri a 300 LE-t, amelyhez 450 Nm nyomaték és összkerékhajtás társul.

Teljesen elektromos üzemmódban a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 50 km-t tud megtenni WLTP ciklus szerint (és akár 60 km-t NEDC ciklus szerint) a 13,2 kW/h akkumulátorkapacitás segítségével. Ez a hatótávolság a legtöbb esetben elegendő a napi "lakás-munkahely" közötti útvonal megtételéhez városban, vagy autópályán, 135 km/h sebességmaximumig. Amint az akkumulátor kiürül, vagy a körülmények ezt szükségessé teszik, a belső égésű motor biztosítja a szükséges energiát.

Különféle üzemmódok közül választhat a vezető :

• « Zéró emisszió » ez az alapbeállítás. Valójában minden indulás elektromos üzemmódban történik a vezetési kényelem, a csend és a 0 károsanyag kibocsátás jegyében;
• « Sport » a teljesítményt és a vezetési élményt helyezi előtérbe ;
• « Hybride » automatikusan optimalizálja a teljesítményt és a fogyasztást. Az átlagos CO2 kibocsátás 50 gramm alatt marad ;
• « 4WD » növeli a tapadást nedves, homokos, vagy csúszós talajon.

A Formula E-ben szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a DS 7 CROSSBACK 4x4 a "BRAKE" funkció segítségével lassításkor és fékezéskor elektromos energiát termel az autonómia növelése érdekében. Az E-SAVE nevű funkció lehetővé teszi, hogy az út utolsó 10, vagy 20 kilométerét teljesen elektromos üzemmódban tehessük meg.

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 nagy méretű HD érintőképernyőjén megjelenő térkép valós időben tájékoztat az elektromos üzemmódban megtehető kilométerekről, valamint az elérhető töltőállomásokról.

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 akkumulátora a 6,6 Kw-os töltő segítségével 2 óra alatt tölthető fel 32 A-es fali terminálból és 8 óra alatt az otthoni konnektorból.

 

 

TÉRKÍNÁLAT ÉS KIFINOMULTSÁG

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 a belső égésű motorral hajtott változatokéval megegyező méretű utasteret és hatalmas méretű csomagteret kínál, mivel az akkumulátorok a padlólemez alatt kaptak helyet

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 karizmatikus megjelenését speciális, Cristal Pearl színű, 19’’-os keréktárcsák emelik.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 vezeti be a gyöngyszürke színű DS RIVOLI belső inspirációt.

 

 

FONTOS

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 az első konnektorról tölthető hibrid technológiát alkalmazó prémium kompakt SUV.

Egy benzines és 2 elektromos erőforrás segítségével 300 LE teljesítményt és 450 Nm nyomatékot nyújt, valamint összkerékhajtást.
A 13,2 kWh akkumulátor segítségével körülbelül 50 km megtételére képes 100% elektromos üzemmódban, a WLTP ciklus szerint.