COVID-19 - Az egészség nem luxus. A hatósági előírások maradéktalan betartása mellett mindent megteszünk azért, hogy ön biztonságos körülmények között tudja igénybe venni a DS STORE Budapest szolgáltatásait. Kattintson a további információkért!

Kapcsolatfelvétel

DS X E-TENSE: AZ ÁLMUNK 2035-RE

Hunyják be a szemüket, és álmodozzanak… Hagyják, hogy érzékszerveik segítségével új formákat, új anyagokat és új technológiákat képzeljenek el, a négykerekű luxus jövőbeli képét vetítve maguk elé. A DS Automobiles-nál dolgozó nők és férfiak nem mindennapi kihívásra vállalkoztak, melynek célja egy páratlanul kifinomult álomautó megalkotása volt. A DS X E-TENSE a 2035-ös kedvenc.

A FUTURIZMUS KIHÍVÁSA

A DS Automobiles az avantgárd szellemet megtestesítő autómárka. A kifinomultságot és a technológiát mesterien ötvöző DS Automobiles ma egy újszerű kihíváson keresztül vetít elénk egy álmot, egy vágyat és egy elképzelést.

Ebben a gyorsan változó iparágban, a DS Automobiles-nál dolgozó nők és férfiak a holnap világának tervezése közben, az autók iránti rajongásukat megosztva egymással, teljesen átadták magukat az álmodozásnak.

.

Ebből az álomból, melyben korlátok nélkül képzelhettük el a jövőt, született meg az álomautó: a DS X E-TENSE.

A tervezők, szakmájuk szerelmesei, a 2035-re megálmodott saját elképzeléseiket rajzolták meg a tervezőasztalon, ami messze áll a sokak által elképzelt egysíkú mobilitás jövőképétől. A DS megalkotói a technológia és a költészet társítását tűzték ki maguk elé feladatként. A DS X E-TENSE a francia luxusról alkotott elképzelésüket testesíti meg, amellyel 2035-ben szeretnék elkápráztatni a vevőket. A jövőben vevők igényei változhatnak ugyan, de mindig is vágyni fognak arra, hogy egy ilyen pazar autóval kényeztessék magukat.

 

Ennek eredménye a jövő luxusvilágának vágyálmairól alkotott kép: modern, fejlesztésre váró technológiákkal, de szemet gyönyörködtető, emberi léptékű, érzéki élményt nyújtó és inspiráló is egyben. Nyolcvan évvel az DS ufó megjelenése után a DS X E-TENSE ugyanolyan forradalmian újnak számít.

SZÉLSŐSÉGES ÉRZELMEKET KIVÁLTÓ MODELL

A vezetőfülke karbon és bőr kombinálásával készült sirályszárny ajtaja felfelé nyílik. Azonnal megakad a szemünk a gúla alakú, nagyméretű ülésen, amely egy együléses autó kagylóüléséhez hasonlóan idomul a vezető alakjához. Az erősen nyújtott pozíciónak köszönhetően lehetővé vált a súlypont alacsonyabbra helyezése. A vezetővel szemben lévő kormánykerék, a vezetés iránti szenvedély emblematikus eleme, bőrből, fából és fémből készült. Az anyag alkalmazkodóképessége biztosítja a vezetés közben keletkező erőhatások elvezetését. 

A kéttónusú anilin bőr a Millenium kék és a tengerészkék keveréke. A gyöngyszem-öltés, amely a DS egyik ékessége ennél a modellnél is megmarad. A kormánykerékhez hasonlóan emblematikusnak számító pedálokra is különleges figyelmet fordítottak a tervezők. A vezetőfülke e részletei nagyban hozzájárulnak a vezetőnek nyújtott vezetési élményhez, egy adrenalin-löketet adva, még mielőtt elindulna az autóval.

VÉDELMET NYÚJTÓ UTASFÜLKE

A DS X E-TENSE aszimmetrikus felépítésű modell. Az autó jobb oldalának eltérő a kialakítása. A vezető egy pillangó ajtón keresztül tud beszállni a védőburokra emlékeztető utasfülkébe, ahol egyedül vagy egy másik személlyel együtt utasként utazhat az autóban. Az aszimmetrikus kialakításnak köszönhetően nagyobb hely áll rendelkezésre az átlátszó üvegtetővel fedett, kapszula formájú utasfülkében. Az utas elhelyezkedik a szellőző- és masszázsfunkcióval ellátott ülés közepén, mely kiterjesztett madárszárnyként öleli körül. Az ülés felső részén látható, madártollakat mintázó díszítés teszi különlegessé a dizájnt. Az önvezető autózás páratlan élményt nyújt. A tapintás mellett a hallásról sem feledkeztek meg a tervezők. A teljesen valósághű hangzást egy soundbar rendszer biztosítja.

Az elektrokromatikus tulajdonságokkal rendelkező, átlátszó üvegpadlón keresztül láthatjuk az alattunk elsuhanó úttestet. A belső térben felhasznált nemes anyagok, mint a bőr, a fa és a fém vonzzák a tekintetet, és az érzékekre hatva hívogatnak a védelmet biztosító utasfülkébe. 

A tengerészkék és mélyvörös árnyalatok lágyítják a külső fényeket. A védelmet nyújtó környezetben, a megtisztított levegő és a levegőillatosítás is hozzájárul az autó kifinomult stílusához. Ebben a megnyugtató légkörben nyugodtan rábízhatjuk magunkat a pilótafülkében ülő vezetőre vagy az önvezető üzemmódra. Az utasfülkében még egy ülés található, így akár hárman is utazhatnak az autóban.

 

A hologram formájában megjelenő, IRIS névre keresztelt személyi asszisztens ellenőrzi a gépkocsi funkcióit, miközben folyamatos kapcsolatban áll a külvilággal. A belső tér könnyed vonalvezetését nem törik meg képernyők. Üvegfelületek helyettesítik a tableteket.

FANTÁZIADÚS TECHNOLÓGIÁK

A sablonokat félretéve, az álmodozás egy izgalmas és magával ragadó autó megalkotásához vezetett, amely formatervezésének köszönhetően pehelykönnyű és csendes, mint a fuvallat.

 

A 100 %-ban elektromos hajtású motor páratlan reakcióidőt garantál. A két első kerék közepében elhelyezett motorok 400 kW (540 LE) teljesítményt adnak le városi közlekedésben. Versenypályán való haladáshoz egy speciális üzemmód áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi az 1000 kW (1360 LE) teljesítmény elérését, és a Formula-E iránt elkötelezett DS Performance műszaki csapat által tervezett futóművek tökéletes kihasználását.

A karbon alváz innovatív tulajdonságokkal rendelkező torziós rugókon és rudakon nyugszik. A hajtást, a tapadást és a fékezést egy fizikai és szoftver egység irányítja, amely az útburkolattól függetlenül mindig optimális teljesítményt biztosít.

 

A 2035-ös autó álma arra ösztönözte a DS Automobiles tervező csoportjait, hogy két gépkocsi egyedülálló ötvözésével egy háromüléses, aszimmetrikus formájú modellt hozzanak létre, melyben a vezető két vezetési mód közül választhat. A karosszéria új technológiák alkalmazásával készült, amely ütközés esetén magától helyreáll, az orr-részen megjelenő rácsos mintázatokat pedig úgy tervezték meg, hogy azok az útviszonyokhoz igazodjanak. A DS LIGHT VEIL világító felületek által biztosított világítás erőssége és a hűtési kapacitás az utasok, a gépkocsi és a környezet igényeihez igazodik.