TÖLTÉS Töltse fel naponta autóját, és autózzon 100%-ban elektromos üzemmódban!

A töltés egy rendkívül fontos lépés az elektromos vagy a plug-in hibrid autója teljesítményének teljes kihasználása érdekében. Ha nem használja az autót, mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, hogy csatlakoztassa és feltöltse. Javasoljuk, hogy minden nap töltse fel plug-in hibrid autóját, hogy teljes mértékben élvezhesse az elektromos autózást.

Otthoni, vagy munkahelyi töltés

A TÖLTÉS TÍPUSA Otthoni vagy munkahelyi töltés

E-TENSE autóját többféleképpen töltheti fel, melyek mindegyike befolyásolja a töltési időt. Számos előnyének, mint például a töltési sebességének és a biztonságosságának köszönhetően a DS Wall Box az általunk preferált töltési megoldás. Elektromos és plug-in hibrid autóink kompatibilisek ezekkel a töltési módokkal.

Töltőtípusok

DS Wall Box

DS Wall Box töltőink biztonságos és optimális töltési megoldást jelentenek DS modelljéhez. A választott installációtól függően a DS 3 CROSSBACK E-TENSE 100%-os feltöltéséhez akár 5h15 perc elegendő. 

 

*11 Kw-os fedélzeti töltővel szerelt változatoknál.

Megerősített konnektor

Egy megerősített konnektor beszerelésével nagyobb töltési teljesítmény érhető el, nagyban gyorsítva a DS 3 CROSSBACK E-TENSE töltését. Ezzel a megoldással a napi 50 km 2h30 alatt érhető el (megerősített mode 2 töltőkábel segítségével).

Hagyományos konnektor

E-TENSE modelljeink hagyományos konnektorból is könnyen feltölthetőek, köszönhetően a szériában kínált Mode 2 töltőkábelnek. Ezzel az úgynevezett kisegítő lehetőséggel a DS 3 CROSSBACK E-TENSE esetében mintegy 10 óra alatt érhetünk el 100 km-re elegendő töltöttséget. 

Tölthető hibrid modelljeink is kompatibilesek ezekkel a töltési módokkal. Mivel ezeknek a gépkocsiknak kisebb az elektromos hatótávolsága, mint a 100%-ban elektromos modelleké, a töltési idejük is jóval rövidebb. Számoljon 1h45 perccel a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 teljes feltöltéséhez, egy 7,4 kW-os DS Wall Box esetében.

Töltőkábelek

Elektromos vagy plug-in hibrid autója töltéséhez többféle kábel létezik, melyeket a kiválasztott töltési megoldás és az autó fedélzeti töltőjének teljesítménye szerint kell megválasztani. Az összes töltőkábelünk tartozékként is kapható. Érdeklődjön a legközelebbi DS STORE-ban a töltőkábelek jellemzőiről!

Mode 2 töltőkábel

Ez a töltőkábel 1,8 kW teljesítménnyel képes elektromos áramot továbbítani. Háztartási csatlakozóaljzathoz való használatra optimalizált kábel.

Megerősített Mode 2 töltőkábel

Ez a töltőkábel 3,2 kW teljesítménnyel képes elektromos áramot továbbítani. Megerősített csatlakozóaljzathoz való használatra optimalizált kábel.

Egyfázisú Mode 3 töltőkábel

Ez a töltőkábel 7,4 kW teljesítménnyel képes elektromos áramot továbbítani. 7,4 kW-os DS Wall Box töltőhöz vagy közterületi töltőállomáshoz való használatra optimalizált kábel.

Háromfázisú Mode 3 töltőkábel

Ez a töltőkábel 22 kW teljesítménnyel képes elektromos áramot továbbítani. 11 vagy 22 kW-os DS Wall Box töltőhöz vagy közterületi töltőállomáshoz való használatra optimalizált kábel.

Tudjon meg többet a töltési időről

Elektromos autójának töltése 2 féle árammal történhet: váltóárammal (AC) és egyenárammal (DC). A váltóárammal otthon, vagy az utcai töltőállomásokon tölthető fel a gépkocsi.
A töltési idő a töltőkábel teljesítményétől (kW) és DS-e fedélzeti töltőjének teljesítményétől is függ. A leginkább autópályák környékén megtalálható villámtöltők a váltóáramot egyenárammá alakítják. Hosszú utak során gyors és optimális töltést nyújtanak.
Figyelem, a villámtöltők csak a 100%-ban elektromos autókkal kompatibilisek!


A DS 3 CROSSBACK E-TENSE TÖLTÉSI IDEJE*

22 kW (AC) töltő

Töltse fel mindössze 2 óra alatt 40%-ig akkumulátorát az opcióként elérhető 11kW-os fedélzeti töltővel.

50 kW (DC) töltő

Használja ki az ebédszünetet autója feltöltésére! 1 óra elegendő a 85%-os töltöttségi szint eléréséhez a szériában kínált töltőkábel használatával. 

100 kW (DC) töltő

Töltse fel villámgyorsan autóját! 30 perc alatt 80% töltöttség a széria töltőkábel használatával. 

A 100 kW-os villámtöltők csak a DS 3 CROSSBACK E-TENSE modellel kompatibilisek, a 22 kW-os és 50kW-os töltők a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 modellhez is használhatóak.