COVID-19 - Az egészség nem luxus. A hatósági előírások maradéktalan betartása mellett mindent megteszünk azért, hogy ön biztonságos körülmények között tudja igénybe venni a DS STORE Budapest szolgáltatásait. Kattintson a további információkért!

Kapcsolatfelvétel

Budapest, 2019. január 22.

MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZETT A DS 7 CROSSBACK, A DS FELFOGÁSÁBAN KÉSZÜLT SUV, EGYENESEN PÁRIZSBÓL

 

A PSA csoport prémiummárkája, a DS 2015-ben vált teljesen önállóvá. A DS Automobiles küldetésének tekinti, hogy a francia luxus hagyományait átvigye az autóiparba. Méltó módon kívánja tovább vinni az 1955-ben feltűnt forradalmi DS örökségét: az avantgárd szellemet, az innovációt és a nemes eleganciát, új színt hozva a prémium kategóriába. A DS modelleket korábban a Citroën hálózat értékesítette, azonban 2018. december 1-jétől már kizárólag DS bemutatótermekben történhet a modellek forgalmazása. 2018 végén a márka mintegy 370 értékesítési ponton volt jelen a világ különböző pontjain, hálózata gyors ütemben bővül.
Budapesten az Emil Frey csoport vállalta, hogy megépíti a szabványoknak megfelelő DS STORE-t, amely a mai napon nyitja meg kapuit. A rendkívül elegáns atmoszférájú bemutatóteremben érvényesül a márka 4 alapszíne: a fekete, a fehér, a bíbor és pezsgőszín. A DS STORE BUDAPEST-ben 5 autó bemutatására lesz lehetőség a valóságban, míg a DS Virtual Vision saroknak köszönhetően az ügyfelek egy speciális eszköz segítségével konfigurálhatják autójukat a virtuális valóságban.
A DS második generációs modellsorozatának első darabja a középkategóriájú prémium SUV, a DS 7 CROSSBACK. A DS STORE BUDAPEST megnyitásával egy időben a DS 7 CROSSBACK is bemutatkozik a hazai közönségnek, amelyet rövidesen újabb DS modellek követnek.


Karizmatikus design

Egy gyönyörű tárgy…

A DS7 CROSSBACK impozáns, függőleges orr-részében tökéletesen kifejeződik az autó előkelősége, ereje és karizmája. A hatszögletű DS WINGS hűtőrács gyémánthatású, újfajta mintázattal készül. A DS embléma címerként ékeskedik a hűtőmaszk közepén. Az első és hátsó oldalfalak határozott élei teszik hangsúlyossá az autó oldalsó vonalvezetését, és kiemelik az erőt sugárzó SUV szépségét. Hátul, a szépen ívelt csomagtérajtó teszi letisztulttá az DS 7 CROSSBACK hátsó részének vonalvezetését.

Ezer közül is felismerhető, mind elölről, mind hátulról, nappal vagy éjszaka egyaránt

A DS márka létrehozása óta az egyedi világítás a DS-stílus meghatározó elemei közé tartozik.
Az DS 7 CROSSBACK első fényszóróinak csiszolt ékkövekre emlékeztető LED moduljai, melyek a DS ACTIVE LED VISION nevet kapták, az autó nyitásakor bíborszínű fénnyel világítanak, majd 180°-ban elfordulnak. Ez igazi vizuális élményt és magával ragadó látvány nyújt, mely nappal és éjszaka, álló helyzetben és mozgás közben is hipnotikus hatást kelt. Emellett, a függőlegesen futó, gyöngysorszerű nappali menetfény, a futófényes irányjelzőkkel együtt még különlegesebbé teszi a gépkocsi egyedi világítását, melyről jól felismerhető a márka.

A hátsó lámpák szintén hozzájárulnak a DS 7 CROSSBACK egyedi világításának ütősségéhez és újszerűségéhez.
A 3D Full LED technológiával működő lámpák pikkelyszerű mintázata avantgárd megjelenést kölcsönöz az autónak. A gyönyörű, egyedi világítás tervezéséhez, amely a 3D REAR LIGHTS nevet kapta, a DS szakemberei a legújabb csúcstechnológiákat használták fel, mint például a rendkívüli pontosságot biztosító lézergravírozás.


Két nagyméretű képernyő és egy újszerű kezelőfelület

Az avantgárd jelző a belső térre vonatkozóan is igaz, ahol két 12 colos képernyő kapott helyet, ami egyedülálló ebben a szegmensben. Az egyik képernyő megkönnyíti a navigációt, kezeli a multimédiás felületet, valamint a DS CONNECT és a Mirrorscreen teljes kínálatát. A személyre szabható másik képernyő a digitális műszercsoportot foglalja magában: a DS grafikusai különleges grafikai világot teremtettek, amelyben visszaköszön a jellegzetes DS-mintázat. Az érintőképernyőt modern design és egyszerű használhatóság jellemzi.


A francia szakértelem kiválósága

Ötféle Inspiráció, az ügyfél egyéniségének megfelelő belső tér kialakításához

A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt.

Párizs, a DS márka születési helyének tiszteletére az Inspirációk a Bastille, Rivoli, Faubourg és az Opera nevet kapták, de ne feledkezzünk meg a márka által nemrég piacra dobott modellcsalád, a GT-k szellemében megalkotott Performance Line Inspirációról sem.

 

A nemes anyagok eleganciája

„Minden felhasznált anyag és minden apró részlet az haute couture világából merített inspirációra utal: annak mesteri precizitása és érzékisége a legapróbb részletekben is megmutatkozik” – mondta Thierry Metroz.

A magas minőségi színvonal biztosítása érdekében az Inspirációk minden apró részlete és a hozzájuk felhasznált összes anyag (valódi fa, Alcantara®, szemcsézett bőr és nappabőr) gondosan lett kiválasztva, megmunkálva és elhelyezve az autóban. Ezek a nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, de ne feledkezzünk meg a konzolokról és az ülésekről sem. Mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban.

Másik példaként említhetjük a kapaszkodókat és a kormánykereket, melyek teljes bőrborítással rendelhetők (akár a kormányközép is), ez a típusú kivitel kivételesnek számít ebben a gépkocsi kategóriában. A kiválasztott Inspirációtól függően, a középső képernyő vezérlőgombja is teljes kristályborítást kaphat.


A legapróbb részletek gondos kidolgozása a vezérelv

A DS 7 CROSSBACK is magán viseli a DS legújabb modelljeinél alkalmazott stílusjegyeket. Az identitást jelző, diszkréten elhelyezett számtalan ilyen elemmel találkozhatunk az autóban: a nappabőr ülések fém óraszíjra emlékeztető mintázatát egy „gyöngyszem-öltéssel” készített díszvarrás teszi még hangsúlyosabbá. Ugyanilyen varrás díszíti a műszerfalat, az ajtóbetéteket és a konzolt is. A krómozott középkonzolon lévő billenőkapcsolók „Clous de Paris” gillos mintával vannak díszítve.

 

Mozgásban az idő

E csúcstechnológiájú és egyben hagyománytisztelő SUV gyártásánál, a B.R.M R180 exkluzív óra megalkotásával folytatja a DS a BRM Chronographes óragyártó céggel való együttműködést. A DS 7 CROSSBACK beindításakor, a műszerfal tetején elhelyezett óra fedele kinyílik és az óra kibillen ékszerdoboz-szerű helyéről.

 

A nagyobb hatékonyságot és nyugalmat szolgáló technológia

Az érzékekre ható vezetési élmény

Nagy teljesítményű E-TENSE hibrid modell: 300 LE, négykerék-meghajtás és 60 km-es* kibocsátás-mentes hatótávolság
„Rövidesen mindegyik DS modell nagy teljesítményű hibrid vagy elektromos motorral is elérhető lesz” – mondta Eric Apode a 2016-os Párizsi Autószalonon. A DS 7 CROSSBACK modellhez 2019 őszétől rendelhető 300 lóerős, hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid motorral és négykerék-meghajtással ez a terv valósággá válik.
„A DS felfogásában a hibrid autó egyet jelent a teljesítménnyel és a hatékonysággal, de emellett az utasok helykínálatának és a csomagtér térfogatának megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetünk” – teszi hozzá Eric Apode. Egyedülálló, ötletes felépítésével a DS 7 CROSSBACK modell is jól példázza ezt: az elektromos működtetésű, automata sebességváltó keresztben van elhelyezve. A hátsó erőforrás áramellátását biztosító kompakt akkumulátor az utastér alatt kapott helyet. Ezzel a kialakítással a hátsó üléseknél teljesen sík padló áll rendelkezésre, ami a helykínálat szempontjából igazi ütőkártyának számít.
Ennek köszönhetően az ügyfél mind az országúti, mind a városi közlekedésben kivételes dinamikai tulajdonságokat élvezhet, remek hatótávolság mellett: az SUV akár 50 km-t* is meg tud tenni kibocsátás-mentes üzemmódban, s emellett tágas helykínálatot és egyedülálló csomagtér-térfogatot kínál.


6 temperamentumos motor

A DS 7 CROSSBACK motorkínálatában az E-TENSE hibrid mellett öt belső égésű, erős, nyomatékos és hatékony motor (Euro 6.2) szerepel, és a legújabb generációs, nyolcfokozatú új automata sebességváltó (EAT8):
- 3 benzines (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, vagy PureTech 130 S&S BVM6
- és 2 dízel (BlueHDi 130 S&S BVM6, illetve EAT8, vagy BlueHDi 180 S&S EAT8)

A felsorolt különböző motorok a legkiforrottabb technológiákat kínálják (200 bar befecskendezési nyomás a THP motornál, Stop&Start rendszer stb.), melyek a szegmensen belül a legjobb szintű CO2-kibocsátást biztosítják.


DS PILOT: úton az önvezető autók felé

« Ügyfeleink nagyra értékelik a DS-nél a csúcstechnológia és a kifinomultság egyedülálló társítását.
A DS 7 CROSSBACK modellnél alkalmazott legújabb innovációk garantálják az autó technológiai versenyelőnyét. A vezetést segítő új rendszerek tovább növelik a biztonságot, és nyugodtabb vezetést biztosítanak; utat nyitnak az önvezető autó megalkotása felé» - nyilatkozta Eric Apode, a DS termék- és üzletfejlesztési igazgatója.

 

DS CONNECTED PILOT: vezetni, vagy vezetni hagyni?

Úgy segíteni a vezetőt, hogy az bármikor visszavehesse az irányítást: ezt kínálja a DS CONNECTED PILOT. Innen már csak egy lépés az önvezető autó. Az autó sebességét az előtte haladó járműhöz igazító (adaptív sebességszabályozó) rendszerrel ellátott innovatív berendezés a vezető választásának és vezetési szokásainak megfelelően, pontosan pozícionálja az autót a forgalmi sávban. A rendszer, melyet 180 km/h sebességig lehet használni (az egyes országok jogszabályi előírásaitól függően), a vezető helyett vezérli a gépkocsi sebességét és iránytartását. A közlekedési dugóban vagy autópályán rendkívül hasznos rendszer biztonságot és nyugalmat biztosít az DS 7 CROSSBACK volánjánál ülve.


DS PARK PILOT : sosem volt egyszerűbb a parkolás

A vezetést segítő új technológiának köszönhetően az autó magától parkol be két gépkocsi közé, vagy áll be a járdaszegélyre merőlegesen, anélkül, hogy a vezetőnek meg kellene fognia a kormányt, vagy kezelnie kellene a pedálokat. A DS PARK PILOT egyszerűen, a parkolóhely mellett, illetve előtt elhaladva észleli az autó méretének megfelelő helyet. A rendszer 30 km/h sebességig működik. Ilyenkor a vezető a gépkocsi érintőképernyőjén jelzi, hogy a járdaszegélyre merőlegesen, vagy két gépkocsi közé szeretne beparkolni. Már csak egy teendője van: megnyomni a Park gombot, és várni, hogy megtörténjen a csoda!

 

DS SAFETY : éberség minden pillanatban

Hosszú utakon a figyelmetlenség gyakran eredményez veszélyes helyzeteket. A DS SAFETY hat fő funkcióval teszi biztonságosabbá a vezetést : DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, aktív holttér-figyelő, automata vészfékezés, táblafelismerés.

 

DS NIGHT VISION : látni az éjszakában

A vezetőnek optimális látási viszonyokat biztosító DS NIGHT VISION jobban beláthatóvá teszi az utat. A hűtőrácsba beépített infra kamera 100 m távolságig érzékeli az úttesten a gyalogosokat és állatokat. A vezető a digitális műszercsoport kijelzőjén tudja megjeleníteni a gépkocsi környezetét, ahol a veszélyek sárgával, vagy pirossal bekeretezve láthatók, a veszélyesség függvényében. Az így kapott figyelmeztetésre a vezető időben tud reagálni. Általában a felsőbb kategóriájú gépkocsiknál alkalmazott Night Vision funkció először kerül alkalmazásra egy C-szegmensbe tartozó autón.

 

DS DRIVER ATTENTION MONITORING : a figyelmetlenség kivédése

A DS 7 CROSSBACK modellen rendelkezésre álló technológia segítségével ma már kimutatható a vezető éberségének csökkenése. A DS DRIVER ATTENTION MONITORING a kormány felett elhelyezett infra kamerán keresztül három jelre figyel: a szemekre a fáradtság miatt (pislogás), az arcra (a tekintet iránya) és a fejmozgásokra a figyelmetlenség miatt, valamint az autó iránytartására a sávelválasztó vonalakhoz viszonyítva (az iránytól való eltérések, elkormányzások).
Amint a DS DRIVER ATTENTION MONITORING valamilyen rendellenességet észlel a három tényező egyike tekintetében – nem egyenletes, imbolygó mozgás vagy pislogás, melyek a vezető fáradtságát jelzik –, automatikusan kibocsát egy hangjelzést, és egy figyelmeztető üzenet jelenik meg a középső képernyőn. A rendszer nappal és éjszaka egyaránt működik.

 

DS ACTIVE LED VISION : látni és látszani !
Az elsőként a DS E-TENSE tanulmányautón bemutatott DS ACTIVE LED VISION modulok nem csak szépek, hanem egyben nagyon nagy teljesítményűek is. Éjszakai vezetésnél, az általuk kibocsátott fénynyaláb szélessége és a bevilágított útszakasz hossza az útviszonyokhoz és a gépkocsi sebességéhez igazodik. A kifinomultság és a technológia társításának jó példája.

A DS ACTIVE LED VISION modulok, ahogy a nevük is utal rá, egy fő LED-fényszóróból és három forgatható LED modulból állnak. Ez utóbbiak, a kormányállás szögétől és a gépkocsi sebességétől függően balról jobbra, vagy jobbról balra fordulnak el, valamint a dőlésszögüket is tudják változtatni.
Ennek megfelelően nő vagy csökken a bevilágított útszakasz hossza. A fénynyaláb szélesebb vagy irányítottabb, hogy jobban vagy kevésbé világítsa meg az út széleit.


DS ACTIVE SCAN SUSPENSION : a 21. századi DS felfüggesztés
1955-ben a DS nem csupán a jövőbe mutató, művészi formatervezésével, hanem avantgárd technológiájával is csodálkozást és csodálatot váltott ki. Mindenki emlékezetében megmaradt az autó hidropneumatikus felfüggesztése, amely a versenytársak között teljesen egyedülálló, páratlan úttartást és kényelmet biztosított. Néhány évtizeddel később, a márka szellemiségét mindmáig meghatározó újításból ihletet merítve, a DS mérnökei és szakemberei kifejlesztették a kamera által vezérelt aktív felfüggesztést, a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION-t, amely a leginnovatívabb elektronikus technológiákat foglalja magában. A rendszer érzékeli az úthibákat az autó előtt (5m), és a lengéscsillapítók folyamatos vezérlésével kivédi azok hatásait.


A legtisztább hang
A DS 7 CROSSBACK hangberendezésének kialakításához a DS a professzionális audio, Hi-Fi és autó hangtechnikai berendezéseket gyártó, piacvezető francia FOCAL® céget hívta segítségül. A FOCAL ELECTRA® néven forgalmazott felsőkategóriás rendszer exkluzív technológiákat foglal magában, és az utastérben gondosan elhelyezett 14 hangszóróból áll. A világpremierként megjelenő FOCAL ELECTRA® Prémium Hi-Fi rendszer bizonyára a leghozzáértőbb hifi- és zenerajongókat is meghódítja majd, akik valamilyen különleges élményre vágynak út közben. Ez a rendszer határtalan élményt nyújt.


A DS 7 CROSSBACK a DS új szabadidő-terepjárója, melyet Párizsban (Franciaország) terveztek, és a Mulhouse-i (Franciaország), valamint a Shenzhen-i (Kína) gyárban gyártanak.

A márka új zászlóshajója egy igen határozott karakterű, az érzékekre ható autó. Kivitele, melyet az órákra jellemző precizitással kidolgozott legapróbb részletek jellemeznek, tovább gazdagítja a márka különleges stílusát. A gépkocsi tervezésénél alkalmazott technológiai újítások és élvonalbeli műszaki megoldások minden eddiginél nagyobb kényelmet, hatékonyságot és nyugalmat garantálnak.

Galéria

Új DS Store Budapest