MEGTEKINTÉS
GYAKRAN IDÉZETT KÉRDÉSEK (GYIK)
ELEKTROMOS ÉS A HIBRID JÁRMŰVEKRE VONATKOZÓ KÉRDÉSEK
Mi az az elektromos autó ?
Elektromos autónak az olyan járműveket nevezzük, ahol a motor működéséhez szüséges elektromos áramot egy akkumulátor biztosítja. Elektromos autóra váltana? Tudjon meg többet a DS elektromos választékáról!
Hogy működik egy elektromos jármű ?
Az elektromos jármű motorját az akkumulátorban tárolt energia hajtja, amelyet a motor a jármű mozgásához szükséges mechanikai energiává alakít. Ha többet szeretne tudni tisztán elektromos járműveinkről, fedezz fel a DS 3 E-TENSE modellt!
Mi az a plug-in hibrid autó ?
A plug-in hibrid (PHEV) autó egy olyan jármű, amely egy benzin- vagy dízelmeghajtású belső égésű motorral és egy újratölthető akkumulátorral működő villanymotorral is rendelkezik. Plug-in hibrid autóra váltana? Tudjon meg többet a DS plug-in hibrid választékáról!
Hogy működik egy plug-in hibrid autó ?
A plug-in hibrid jármű indításkor és alacsony sebességnél (50 km/h alatt) az elektromos motort használja, gyorsításkor viszont a kívánt sebesség eléréséhez a belső égésű motor is működésbe lép. Ha többet szeretne tudni plug-in hibrid járműveinkről, fedezze fel a DS 4 E-TENSE, az új DS 7 és a DS 9 E-TENSE modelleket!
Mi az a nem újratölthető hibrid autó ?
A nem újratölthető hibrid autó egy olyan jármű, amely egy elektromos és egy belső égésű motorral rendelkezik, de töltőállomásról nem tölthető fel. Szeretne többet tudni a hibrid autók töltéséről? Tudjon meg mindent DS járműve töltéséről!
Mi a különbség a hibrid és a plug-in hibrid autó között ?
A plug-in hibrid autók hagyományos hálózati csatlakozóra vagy nyilvános töltőpontra csatlakoztatva tölthetők fel, míg a nem plug-in hibridek csak a visszatápláló fékezés során töltődnek.
Mi a különbség az elektromos és a plug-in hibrid autó között ?
Az elektromos autókban csak egy villamos energiával működő motor van, míg a plug-in hibrid járművek elektromos és belső égésű motorral is rendelkeznek. Nem tudja, hogy plug-in hibrid vagy elektromos autót válasszon? Hasonlítsa össze a plug-in hibridek és a tisztán elektromos járművek előnyeit!
Mit jelent a PHEV ?
A PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) a plug-in hibrid járművek jelölésére használt rövidítés. Váltson plug-in hibridre a DS hibrid modelljeivel!
Mennyi egy akkumulátor élettartama ?
Egy elektromos vagy plug-in hibrid jármű akkumulátorának átlagos élettartama 8 év, illetve nagyjából 160 000 km. Meghibásodás esetén a maximális élettartam biztosítása érdekében az akkumulátorok garanciális felújítását a gyártó végzi. Tudjon meg többet a DS modelleken alkalmazott akkumulátorok újrahasznosításáról, illetve a garanciáról!
Milyen töltési lehetőségek léteznek ?
Elektromos vagy plug-in hibrid gépjárműve töltése nyilvános töltőpontról vagy hagyományos otthoni aljzatról is történhet. Tudjon meg többet DS gépjárműve töltési lehetőségeiről!
Hogy történik az akkumulátorok újrahasznosítása ?
A DS Automobiles járművek lítium-ion akkumulárainak több mint 70%-a kerül újrahasznosításra (ami több mint a törvényben előírt 50%). Az akkumulátorok egy másik részét helyhez kötött energiatároló rendszerekben használják fel családi házak, többlakásos épületek és villamosenergia-hálózatok számára. Tudjon meg többet a DS elektromos gépjárművek akkumulátorainak újrafelhasználásáról!
Szerződéses jótállás a DS elektromos modellekre
A DS elektromos gépjárművek hajtó akkumulátoraira 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik. Tudjon meg többet a DS elektromos gépjárművekre vonatkozó garanciával kapcsolatos kötelezettségvállalásainkról!
Mikor kell feltölteni egy elektromos autót ?
Otthoni töltés esetén a kedvezményes áramtarifa kihasználása érdekében ajánlott az elektromos autókat csúcsidőn kívül tölteni. Általános szabályként és a használati szokásaitól függően azt javasoljuk, hogy az akkumulátor teljesítményének hosszú távon való megőrzése érdekében töltse fel elektromos autója akkumulátorát, amint a töltésszint 20%-hoz közelít.
Milyen töltőkábelek léteznek ?

Az elektromos vagy plug-in hibrid autók töltéséhez négyféle kábel áll rendelkezésre:

- A háromfázisú és az egyfázisú Mode 3 kábellel DS Wall Boxról vagy nyilvános töltőpontról tudja autóját tölteni.
- A Mode 2 kábel a hagyományos hálózati csatlakozókhoz való.
- A megerősített Mode 2 kábelt a nagy teljesítményű hálózati csatlakozókkal lehet használni.

DS elektromos gépjárművek töltési ideje ?

100 kW-os töltőoszlop használata esetén 30 perc szükséges ahhoz, hogy DS 3 E-TENSE gépkocsija hatótávolságát 80%-ban visszaállítsa.
Elektromos gépjárműve töltési idejét több tényező befolyásolja:

- Akkumulátorkapacitás: a nagy kapacitású (kWh) akkumulátorok töltési ideje hosszabb.
- Töltőberendezés: minél nagyobb a töltőpont teljesítménye, annál rövidebb ideig tart a töltés.
- Töltőkábel: a töltéshez használt kábel és a töltőpont kapacitása (kWh) hasonló kell, hogy legyen.

Mekkora egy DS elektromos jármű hatótávolsága ?
Az elektromos DS 3 E-Tense hatótávolsága a 400 kilométert is elérheti (WLTP). A tisztán elektromos vezetés előnyeinek maximális kihasználása érdekében ismerje meg a hatótávolságot befolyásoló tényezőket és a hatótávolság optimalizálásával kapcsolatos tanácsainkat!
Hogyan biztosítható az optimális hatótáv ?
Elektromos gépjárműve hatótávolságát a sebesség, a vezetési stílus és az időjárási körülmények befolyásolják. Néhány tanács az optimális hatótávolság biztosítása érdekében:
- Finom, egyenletes vezetésre törekedjen.
- Használja az Eco üzemmódot és a visszatápláló fékezést.
- Nagy hidegben vagy melegben használja az utastér előfűtése/-hűtése funkciót.
Mi a különbség a falitöltő és az otthoni csatlakozó között ?
A Wall Box falitöltő és a megerősített otthoni csatlakozó között a fő különbség a leadott teljesítmény. A megerősített otthoni aljzat 3,2 kW leadására képes (megerősített Mode 2 kábel használatával), míg egy DS Wall Box teljesítménye 22 kW, ezért az utóbbival az elektromos jármű feltöltése rövidebb ideig tart.
Hogy őrizzem meg az akkumulátor élettartamát ?
Ha egy ideig nem használja elektromos járművét, akkor is javasoljuk, hogy havonta egyszer töltse fel az akkumulátort, hogy megőrizze a teljesítményét. Normál körülmények között DS elektromos gépjárműve lítium-ion akkumulátora a teljesítmény romlásának kockázata nélkül naponta tölthető, még akkor is, ha nincs teljesen lemerülve.
Hogy működik egy hibrid autó?
A hibrid jármű intelligens módon töltődik, miközben Ön vezet, lassít vagy fékez. A fékezési fázisban keletkező mozgási energia az akkumulátor töltésére fordítódik. Indításkor és alacsony sebességnél (30 km/h alatt) az elektromos motort használja, gyorsításkor viszont a kívánt sebesség eléréséhez a belső égésű motor is működésbe lép. Ha többet szeretne tudni hibrid járműveinkről, fedezze fel a DS 3 HYBRID és a DS 4 HYBRID modelleket!
Mi a különbség egy hibrid és egy plug-in hibrid gépjármű között?
A plug-in hibrid autók hagyományos hálózati csatlakozóra vagy nyilvános töltőpontra csatlakoztatva tölthetők fel, míg a nem plug-in hibridek csak a visszatápláló fékezés során töltődnek.
A hibrid járműveket másképp kell vezetni, mint a hagyományos automata járműveket?
A DS hibrid járművek vezetése ugyanúgy történik, mint a hagyományos automata járműveké. A hibrid rendszer automatikusan kiválasztja az optimális energiaforrást, és a jármű feltöltésével sem kell bajlódni. Elég, ha feltölti üzemanyaggal.
Ki lehet cserélni egy elektromos autó akkumulátorát?

Ha elektromos, hibrid vagy plug-in hibrid járművet vásárol, javasoljuk, hogy fizessen elő a mindenre kiterjedő DS Service (FreeDrive) szolgáltatásra, mely gondtalan használatot és kedvező áron történő továbbértékesítést garantál: 

 

- A hajtó akkumulátor kapacitását igazoló dokumentum

- Meghibásodott alkatrészek (pl. akkumulátor) cseréje vagy javítása

- Kopó alkatrészek (pl. fékbetétek, ablaktörlő lapátok stb.) cseréje

- Időszakos karbantartás

- DS Assistance szolgáltatás (az akkumulátor lemerülése esetén is)

 

Figyelem: az akkumulátorra 8 évre vagy 160 000 km futásteljesítményre szóló jótállás vonatkozik.

Mentions légales : les valeurs d’autonomie et de consommation électrique indiquées sont conformes à la procédure d’essai WLTP sur la base de laquelle sont réceptionnés les véhicules neufs depuis le 1er septembre 2018. Elles peuvent varier en fonction des conditions réelles d’utilisation et de différents facteurs tels que : la vitesse, le confort thermique à bord du véhicule, le style de conduite et la température extérieure. Le temps de recharge dépend notamment de la puissance du chargeur embarqué dans le véhicule, du câble de recharge, ainsi que du type et de la puissance de la borne de recharge utilisée. Veillez à vous rapprocher de votre point de vente pour plus de renseignements. Plus d’informations ici. Hybride : les valeurs de consommation de carburant, d'émissions de CO₂ et d’autonomie indiquées sont conformes à la procédure d’essai WLTP sur la base de laquelle sont réceptionnés les véhicules neufs depuis le 1er septembre 2018. Cette procédure WLTP remplace le cycle européen de conduite (NEDC), qui était la procédure d'essai utilisée précédemment. Les conditions d'essai étant plus réalistes, la consommation de carburant et les émissions de CO₂ mesurées selon la procédure WLTP sont, dans de nombreux cas, plus élevées que celles mesurées selon la procédure NEDC. Les valeurs de consommation de carburant, d'émissions de CO₂ et d’autonomie peuvent varier en fonction des conditions réelles d’utilisation et de différents facteurs tels que : la fréquence de recharge, le style de conduite, la vitesse, les équipements spécifiques, les options, les types de pneumatiques, la température extérieure et le confort thermique à bord du véhicule. Veillez à vous rapprocher de votre point de vente pour plus de renseignements. Plus d’informations ici.