A valós használaton alapuló fogyasztás és kibocsátás (1)

Az ügyfeleknek nyújtott jobb tájékoztatás érdekében a DS Automobiles, a PSA Csoport márkája független és hitelesített számításokat készített a valós üzemanyag-fogyasztásról és kibocsátásról.

A Transport & Environnement (2) elnevezésű, nem-kormányzati szervezettel és a France Nature Environnement szakszövetséggel (3) összefogva közösen meghatároztak egy vizsgálati eljárást a fogyasztás és a kibocsátás valós felhasználási körülmények közötti mérésére, amelyet a Bureau Veritas tanúsító szervezet hitelesített (4).

 

Ez az eljárás egy 92,3 km hosszú, várost, országutat és autópályát összekötő útvonalon közlekedő járművek valós fogyasztásának és kibocsátásának mérését írja elő. A mért járművek nyílt utakon, normál közlekedési körülmények között, utasokat és poggyászokat szállítva közlekednek, bekapcsolt légkondicionálóval vagy fűtéssel. A kijelölt tesztúton tapasztalható szintkülönbségek jól reprezentálják a használati feltételeket (5).


A DS Automobiles, a PSA Csoport márkája ezzel az eljárással tovább erősíti az átláthatóságot az ügyfeleivel szemben.

Jogi nyilatkozat

(1) Nitrogén-oxid (NOx) kibocsátások és a kibocsátott részecskék (PN) száma
(2) Közlekedés és Környezetvédelem: a fenntartható közlekedéspolitika megvalósítására szakosodott európai környezetvédelmi szövetség.
(3) France Nature Environnement: a francia természet- és környezetvédelmi egyesületek szakszövetsége.
(4) Bureau Veritas: nemzetközi tanúsító szervezet az inspekció, a tanúsítás és a laboratóriumi vizsgálatok terén.
(5) A közzétett számadatok nem azonosak az EU hivatalos fogyasztási adataival, csupán általános tájékoztató jellegűek, és az EU-ban nem összehangolt vizsgálati eljáráson alapulnak. A becslés teljességéről, pontosságáról, megbízhatóságáról, megfelelőségéről vagy hozzáférhetőségéről sem közvetlen, sem közvetett módon, és semmilyen célból nem nyújtunk nyilatkozatot vagy garanciát. A mérési eljárás elérhető a PSA Csoport honlapján: www.groupe-psa.com. Amennyiben új személygépkocsiknak az Európai Unión belül összehangolt vizsgálati eljáráson alapuló fogyasztási és CO2-kibocsátási értékeit kívánja összehasonlítani, a hivatalos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatokat kell használni [hiperhivatkozás, ahol ezek az értékek rendelkezésre állnak]. További információért látogasson el a következő honlapra: https://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/labelling_hu