MEGTEKINTÉS

Vezetéstámogató rendszerek

TELJESÍTMÉNY & INNOVÁCIÓ

Avantgárd szellemisége hajtja a DS Automobiles innováció és a kiválóság iránti szenvedélyét.
Járműveink a legjobb technológiával rendelkeznek, hogy garantálják a csatlakoztatott, nyugodt és biztonságos vezetési élményt.
DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY

A videóból megismerheti a továbbfejlesztett head-up display működését. Ez a csúcstechnológiás berendezés a vezetéssel kapcsolatos digitális információkat DS 4 gépkocsija szélvédőjére vetíti. A videóból megtudhatja, hogyan lehet:

 

• A rendszert be- és kikapcsolni• A kijelzés magasságát és fényerejét beállítani• Az információkat közvetlenül a látóterében megjeleníteni

 

DS 4 modellhez érhető el

DS PIXEL LED VISION 3.0

Az intelligens DS PIXEL LED VISION 3.0 fényszórók a külső környezethez alkalmazkodva mindig az adott körülményekhez (város, vidék, időjárás stb.) igazítják a világítást, és fénysugarukat úgy irányítják, hogy az a kanyarok belső ívét is megvilágítsa.

A PIXEL funkciónak köszönhetően akkor sem kell az előző vagy közeledő járművek vezetőinek elvakításától tartania, ha végig távolsági fényt használ.

DS 7 modellhez érhető el

 

ADVANCED TRACTION CONTROL

Az első kerekek meghajtására ható Advanced Traction Control rendszernek köszönhetően a választható három üzemmódban nehéz terepen - homokos, havas és saras utakon is - biztonságosan közlekedhetünk. A kiegészítésképp kínált Hill Assistant Descent Control nevű lejtmenet-szabályozó rendszer pedig csökkenti a megcsúszás vagy az irányítás elvesztésének kockázatát 5%-nál meredekebb lejtőkön.

Hátsó forgalomérzékelés

Ez a rendszer rendkívüli biztonságot nyújt, hisz jelzi a jármű oldalsó holtterében felbukkanó járműveket, függetlenül attól, hogy mekkora sebességgel közelednek. A kiterjesztett holttérfigyelés akár 75 méteres sávban is működik, a veszélyre a megfelelő oldali visszapillantó tükörben felvillanó LED-fény figyelmeztet. Tolatáskor - akár 40 méteres körzetben - a gépjármű hátsó holtterében mozgó akadályokra is figyelmeztet a rendszer.

 

DS 4 modellhez érhető el

DS DRIVE ASSIST 2.0
A DS DRIVE ASSIST 2.0(i) Később lesz elérhető DS 4 modellen   az autonóm vezetés élményét a következő funkciókkal gazdagítja: félautomata sávváltás, a kanyarsebesség optimalizálása és a sebességtáblák jelzéseire történő előzetes figyelmeztetés.
DS DRIVE ASSIST

Ebből a magyarázó videóból megtudhatja, hogyan kell megfelelően használni a DS DRIVE ASSIST különféle funkcióit:

• Adaptív sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval

• Sávtartó asszisztens

DS NIGHT VISION

A hűtőrácsba beépített infrakamera 200 m távolságig érzékeli az úttesten tartózkodó gyalogosokat és állatokat, majd kijelzi őket a digitális műszercsoporton, hogy a vezető időben tudjon reagálni a veszélyes helyzetekre. A biztonság szempontjából komoly előrelépést jelentő berendezés éjszaka is nyugodt vezetést garantál.

DS 7 és DS 9 modelleken érhető el

DS ACTIVE LED VISION

A DS ACTIVE LED VISION technológia az egy fő LED-fényszórónak és a három forgatható LED modulnak köszönhetően az egyes vezetési helyzetekhez igazodó többféle világítási módot biztosít. A modulok egyszerre működnek, hogy valós időben, a vezetési körülményektől (időjárás, fényviszonyok) függően állítsák be a fénynyaláb szögét, fényerejét és a bevilágított útszakasz hosszát. Attól függően, hogy városban, vidéken vagy autópályán közlekedik, a világítás az adott közlekedési körülményekhez igazodva biztosítja Önnek a nagy felbontású látást.

DS 9 modellen érhető el

DS IRIS SYSTEM

Ez a videó az online navigációs és a személyi asszisztens funkciókat ötvöző, innovatív és intuitív új információs rendszerünk különböző funkcióit mutatja be. A következőkről nyújt felvilágosítást:

 

• Profilok létrehozása és kezelése

• Okostelefonja Bluetoothon keresztül vagy Android Auto, illetve Apple CarPlay segítségével történő csatlakoztatása

• A navigációs rendszer használata

• Az IRIS hangvezérlés használata

 

DS 4 és DS 7 modellekhez érhető el

DS DRIVER ATTENTION MONITORING

Az érzékelőkből és egy kamerából álló rendszer éjjel-nappal figyeli a vezető fáradtságára vagy figyelmetlenségére utaló jeleket, valamint a gépjármű menetpályáját. A rendszer az álmosság vagy a figyelemhiány legkisebb jelére hangjelzéssel kísért figyelmeztető üzenetet küld a digitális műszeregységre.

 

DS 7 és DS 9 modelleken érhető el

ez is érdekelheti
E-TENSE technológia
Elektromos autó a DS Automobiles felfogásában.
A vezetési kényelmet szolgáló technológiák
Hogy minden egyes útja igazi élmény legyen.