Elkötelezettségünk a fenntartható mobilitás iránt

A márkának, a mobilitással kapcsolatos, fenntartható fejlődést célzó megközelítése az, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentse, a természeti erőforrásokat védje és a környezetet tiszteletben tartó, új mobilitási magatartásokat alakítson ki.

KÖRNYEZETBARÁT TECHNOLÓGIÁK

Szén-dioxid lábnyom csökkentése innovatív technológiákkal

E-TENSE : az elektromos és hibrid DS

A holnap világához tervezett E-TENSE megtestesíti:
- a tökéletes vezetési élményt,
 - maximális hatékonyságot az energia-újrahasznosítás révén,
- akadálytalan mobilitást a jövőbeli előírásoktól függetlenül.
Fedezze fel a 100% -ban elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a tölthető hibrid DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 modelljeinket!

PureTech

A PureTech benzinmotorok úgy teszik lehetővé a fogyasztás csökkentését, hogy közben növelik az ön DS-modelljének teljesítményét. Mérnökeinknek sikerült az üzemanyag-fogyasztás jelentős csökkentését elérni motorjaink méretének és tömegének csökkentésével, valamint innovatív, alacsony súrlódású anyagok beépítésével.

BlueHDi

A BlueHDi technológia olyan dízelmotorokat jelöl, melyek a legújabb generációs károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszert kínálják. Négyhengeres BlueHDi dízelmotorunk 130 LE-s teljesíménnyel érhető el.

A DS-gépkocsik fogyasztása a valós használat során

Az ügyfeleknek nyújtott jobb tájékoztatás érdekében a DS Automobiles független és hitelesített számításokat készített a valós üzemanyag-fogyasztásról és kibocsátásról.

A Stellantis és a nemzetközileg elismert Bureau Veritas formalizálja a DS-járművek valós használatának fogyasztásmérését. A Stellantis elkötelezett az ügyfelek iránt, és közzéteszi a DS márka modelleinek valós használat során mért fogyasztását.

Ezek az eredmények egy vizsgálati protokollból származnak, melyet a Bureau Veritas auditál. Ez a megbízható és megismételhető protokoll lehetővé teszi a DS-ügyfelek valós használaton alapuló fogyasztásmérését. Az európai RDE "Real Driving Emissions" projekt inspirálta protokoll a járműre telepített hordozható berendezés (PEMS) segítségével méri az üzemanyag-fogyasztást.
A Bureau Veritas, egy nemzetközi szinten elismert független szervezet garantálja a protokollt és annak végrehajtását, a meghatározott feltételek mellett, és tanúsítja az eredmények őszinteségét és integritását.
A méréseket forgalom számára nyitott közutakon hajtották végre (városi területeken 25 km, városon kívüli területeken 39 km, autópályákon 31 km) valós vezetési körülmények között (légkondicionálás használata, a poggyász és az utasok súlya, lejtők stb.).

Fenntarthatóságra törekvés már a tervezéstől

Az ökológiai kihívásoknak való megfelelés érdekében elkötelezettek vagyunk, hogy a gyártási folyamat során korlátozzuk környezeti hatásunkat. A DS-nél támogatjuk az újrahasznosított termékek használatát, amennyiben azt a körülmények megengedik. Újrahasznosítással foglalkozó szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy garantálják önnek az anyagok maximális minőségét, valamint a termikus és mechanikus élettartamot, az optimális teljesítmény érdekében.

Fejlesztés

- Életciklus-elemzés

- Fenntartható anyagok kiválasztása

 

Gyártás

- Újrafeldolgozott anyagok használata

 

Használat

- Hulladékkezelés és -megsemmisítés szerződéses javítóműhelyekben

- Az alkatrészek újrahasznosítása és felújítása

 

Visszavétel

- A jármű visszavétele

- Szennyezésmentesítés és előkezelés

- Az európai uniós irányelv alkalmazása

Újrahasznosított anyagok használata

A DS Automobiles létrehozása óta használ újrahasznosított anyagokat és folyamatosan növeli azok használatát. A Stellantis megközelítésének részeként a DS márka folytatja erőfeszítéseit, hogy teljesítse elkötelezettségét a legalább 30%-ban újrahasznosított vagy bioalapú anyagot tartalmazó járművek gyártása iránt.

Hulladékká vált járművek

A P Automobil Import Kft. számára kiemelten fontos a hulladékká vált gépjárművek környezettudatos és a jogszabályi előírásoknak megfelelő kezelése és hasznosítása. Ezért választottuk a Car-Rec Gépjárműroncs-kezelő Nonprofit Kft-t (honlap), melynek országos átvevőhálózata és a legújabb technológiákat alkalmazó újrahasznosító telephelyei biztosítják a hulladékká vált gépjárművek megfelelő kezelését.

 

A hulladékká vált gépjárművek kezeléséről és hasznosításáról bővebb tájékoztatást az alábbi hivatkozásokon talál:

roncskezelesmegfeleloen.hu

Car-Rec tájékoztató

Az alábbi lista tartalmazza a Car-Rec hálózatába tartozó, bontási átvételi igazolás kiadására jogosult telephelyeket:

Car-Rec átvevőhelyek

A GÉPJÁRMŰ ÚJRAFELDOLGOZÁSÁNAK 7 LÉPÉSE

1.Visszavétel

Az elhasználódott gépjármű utolsó tulajdonosa eljuttatja autóját a hivatalos gyűjtőhelyre. Az átvevő cég a jármű átvizsgálását követően bontási átvételi igazolást állít ki.

 

2.Előkezelés és szennyezésmentesítés

Elsőként eltávolítják az akkumulátort és a gumikat. Azután hatástalanítják a légzsákokat. Majd eltávolítják a maradék üzemanyagot és minden egyéb folyadékot: a motorolajat, a váltóolajat, a fékfolyadékot és a légkondicionáló berendezés hűtőközegét. Ezek a szennyező anyagok teljes mértékben újrahasznosításra kerülnek az erre kijelölt helyen.

 

3.Bontás

A következő lépésben a mechanikus részeket, a karosszériaelemeket, az elektromos, illetve elektronikus berendezéseket szerelik ki, hogy használt alkatrészként vagy újragyártott alkatrészek alapjaként használják fel azokat újra. Amennyiben gazdaságilag megéri, az olyan anyagokat, mint a műanyag és az üveg, az újrahasznosítás érdekében szintén kiszerelik.

 

4.Tárolás

A környezetre káros anyagokat összegyűjtik, és a hulladék átvételére, illetve megsemmisítésére specializálódott cégeknek adják át.

 

5.Aprítás

Az előkezelt hulladékot az aprítóba juttatják, ami a leselejtezendő gépjárművet pár centiméteres apró darabokra vágja, és szétválogatja a vastartalmú fémek (acél) visszanyerése érdekében.

 

6.Aprítás utáni válogatás

Az aprítás után visszamaradt anyagokat különböző technológiákkal (mágnesezés, örvényáramok, úsztatás) szétválogatják, hogy másodlagos nyersanyagként felhasználható anyagdarabokat nyerjenek ki belőlük.

 

7.Újrahasznosítás, visszanyerés és hulladéklerakás

Az aprítóból kikerült és szétválogatott anyagdarabok újrafelhasználhatóak (pl. a fémek az acélgyárakban/fémiparban, egyes műanyagok a műanyagiparban), illetve újrahasznosíthatóak (cementiparban, városi kazánházakban, villanyerőművekben, stb.). Ez az eljárás lehetővé teszi a gépjármű 95%-os újrahasznosítását, és jelentősen csökkenti a megmaradó, lerakásra kerülő hulladék mennyiségét.

 

 

 

 

TRIMAN - SZABVÁNYOSÍTOTT JELZÉS

2015 januárja óta Franciaországban jogszabályi rendelkezés alatt álló jelzés jelenik meg az újrahasznosítható termékeken, mely szelektív gyűjtését számos előírás szabályozza: ez az ún. „Triman-logó”.
Ennek célja a fogyasztó tájékoztatása arról, hogy a termék vagy a csomagolás nem dobható a háztartási hulladék gyűjtésére szolgáló kukába, hanem szelektálni kell vagy elszállítani egy olyan gyűjtőpontra, ahol az újrahasznosításáról gondoskodnak. Egyes Citroën termékekre (gumik, kartoncsomagolások, nyomtatványok, stb.) ezen szelektív előírások vonatkoznak.

FELELŐS VEZETÉS

Tanácsok a gazdaságos vezetéshez

A SEBESSÉG CSÖKKENTÉSE 
-10 km/h = akár 2 liter üzemanyag megtakarítás 100 kilométerenként

 

A TERHELÉS CSÖKKENTÉSE
100 kg plusz súly a csomagtartóban = 5%-kal magasabb üzemanyag-fogyasztás

AZ ABRONCSNYOMÁS ELLENŐRZÉSE
0,5 bar alulnyomás = 2,4%-kal több fogyasztás

 

ÜGYELJEN A JÁRMŰ MEGFELELŐEN KARBANTARTOTT ÁLLAPOTÁRA!
Olajcsere, levegőszűrő… = akár 25%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás

  • TÖLTHETŐ HIBRID
  • ELEKTROMOS